BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,74
ALTIN 2.399,87
HABER /  GÜNCEL

23. Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı

Dışişleri Bakanlığınca, bu yıl 3-23 Nisan'da 23'üncüsü düzenlenecek "Uluslararası Genç Diplomatlar Eğitim Programı"na 63 ülkeden genç diplomatlar katılacak.

Abone ol

Bakanlık Diplomasi Akademisi, Bakanlık mensuplarına eğitim vermenin yanı sıra her yıl yaklaşık 200 yabancı genç diplomatı ikili ve çok taraflı eğitim programları kapsamında ağırlıyor.

Diplomasi Akademisince 1992'den bu yana düzenlenen program, diplomasi mesleğinin gerektirdiği yetenek ve becerilerin geliştirilmesine katkıda bulunuyor. Program, Türk dış politikasının çeşitli veçheleri ile güncel uluslararası sorunlara ilişkin bilgilendirme yapmak amacıyla Türk dış politikasının ilgi alanındaki bölgelerden davet edilen genç diplomatlara yönelik olarak her yıl gerçekleştiriliyor.

 5 kıta ve 130 ülkeyi kapsar hale gelen program kapsamında bugüne kadar Asya Pasifik'ten 143, Orta Doğu'dan 90, Balkanlar'dan 113, Sahraaltı Afrika’dan 196, Avrupa’dan 101, Orta Asya ve Kafkasya’dan 323, Latin Amerika ve Karayipler’den 95 olmak üzere toplam bin 61 yabancı genç diplomata eğitim verildi.

 Bu yıl 3-23 Nisan'da  gerçekleştirilecek programa, Latin Amerika, Asya, Afrika, Balkanlar, Orta Doğu ve Avrupa’dan 63 ülkeden birer genç diplomat katılacak.

 Uluslararası siyasi ve ekonomik konular, dünya gündeminde öne çıkan güncel ve bölgesel gelişmeler, Türk dış politikası, Türkiye ekonomisi, Türk tarihi, kültürü, sanatı, müziği ve dili ile müzakere teknikleri, hitabet, liderlik ve çatışma çözümü gibi alanlarda Bakanlık mensupları, akademisyenler ve emekli büyükelçiler tarafından derslerin verileceği programda, katılımcılara Türkiye'nin tarihi ve kültürel zenginliklerinin tanıtılması amacıyla Kapadokya, Konya, Antalya ve İstanbul ziyaretleri yapılacak.