BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

213 spor tesisi törenle açıldı

213 spor tesisi törenle açıldı

Erdoğan 213 tesisi Sinan Erdem Spor Salonu'nda yapılan açılış töreniyle

213 spor tesisi törenle açıldı

Erdoğan, Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlenen, "yapımı tamamlanan 213 spor tesisinin toplu açılışı" ile "amatör kulüplere malzeme dağıtım töreni"nde yaptığı konuşmada, "önce insan" dediklerini ve cumhuriyet tarihinin en büyük hamlesini bu noktada yaptıklarını belirterek, sporu seven, yaradılanı yaradandan ötürü seven bir anlayışın mensupları olarak, spor politikalarında da önceliği insana, gençliğe verdiklerini söyledi.

213 spor tesisi törenle açıldı

Gençlerin, çocukların içini cıvıl cıvıl doldurmadığı tesisin kendileri için anlamsız, önemsiz olacağını bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

213 spor tesisi törenle açıldı

"Zira böyle bir olimpiyat İstanbul'a yakışırdı. Onlar kaybetti, önemli değil. Arkadaşlarıma dönerken şunu söyledim, 'böyle bir olimpiyatın hazırlıkları için harcayacağımız parayı şimdi biz tesislerimize yoğunlaştıralım. Türkiye'nin dört bir yanında bu tesislerimizi ayağa kaldıralım.

213 spor tesisi törenle açıldı

İstanbul'da olimpiyat yapılıyormuş gibi değil, Türkiye'nin dört bir yanında olimpiyat yapılıyormuş gibi bu tesisleri yapalım' şimdi onun çalışması içindeyiz. Planlamamız buna yönelik, Adana'da, Gaziantep'te de olacak, Samsun'da da Kocaeli'de de Yalova'da, Bingöl'de de Ağrı'da da Siirt'te de Muş'ta da Tekirdağ'da da Trabzon'da da... Kırklareli, Denizli, Sakarya, Kütahya, Bolu, Zonguldak, Iğdır, Malatya, Erzincan aklınıza neresi ne gelirse hepsinde olacak."