BIST 10.177
DOLAR 32,26
EURO 34,79
ALTIN 2.403,46
HABER /  DÜNYA

21 Aralık korkusu dünyayı sallıyor

21 Aralık korkusu hızla yayılırken bu korkuyu paraya çevirenler de çıktı. Sığınak başvuruları patlama yaptı.

Abone ol

Mayaların Haab takviminin sonuna işaret eden 21 Aralık 2012’ye sayılı günler kaldı. Bilim insanları, neredeyse her gün açıklama yapsa da, dünyanın dört bir yanında insanları büyük bir korku sarmış durumda.

Çin’den Orta Amerika ülkelerine kadar, kıyamet hazırlıklıkları yapılıyor, ayinler düzenliyor. Çin'de paniğe kapılanlar, Dünya'nın üç gün kararacağına inanıyor.

Başta ABD Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) olmak üzere, bilim insanlarının sayısız açıklaması, 21 Aralık 2012 tarihine yönelik endişelerin önüne geçmeye yeterli olmuyor. 144 bin gün içeren Haab takviminin sona ereceği gün Dünya’nın sonunun geleceğine inanan binlerce insan, kopacak afetlerden korunmak için sığınaklara kaçıyor, malzeme depoluyor.

O GÜN NE OLACAK?

Dünya’nın sonunu getirecek afetlerin kopmasına neden olacak olayın ise “X Gezegeni” olarak adlandırılan Marduk’un (nam-ı diğer Niburu) 21 Aralık’ta Jüpiter ile Mars arasına girmesi ve Güneş Sistemi’ndeki dengeleri devasa çekim gücüyle alt üst edecek olması.

Bu teoriye inananlar, her 3.600 yılda bir Güneş Sistemi’ne girdiğine inanılan ve bu yüzden sistemin kayıp gezegeni olarak tanımlanan Marduk’un gelişinden kaçmaya çalışıyor.

Telegraph gazetesinin haberine göre, sadece Çin ve Rusya’nın kırsal bölgelerinde değil, Avrupa ve Amerika’nın da dört bir yanında insanlar Marduk’un koparacağı kıyametlere karşı hazırklık yapmaya çalışıyor.

SIĞINAK İNŞA EDEN ŞİRKETLER PARA BASIYOR

ABD’de yüksek korumalı yeraltı sığınakları inşa eden bir şirketin başında bulunan Ron Hubbard, inanılmaz talep karşısında neye uğradıklarını şaşırdıklarını belirtti.

Hubbard, “Ayda bir defa iş alırken, bugün neredeyse gün başına bir sığınak inşa ediyoruz... Maya takvimi hakkında bir fikrim yok ancak, yangınlara, radyasyona ve elektromanyetik dalgalara karşı dayanıklı sığınaklarımızı satın almanızı tavsiye ederim... Birçok insan ayın 19’unda sığınaklarına girecek ve 23’ünde dışarı çıkacak” dedi.