BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,86
ALTIN 2.427,87
HABER /  DÜNYA

21 Aralık geyik muhabbetine dönüştü

Mayaların kıyametin kopuş tarihi olarak işaret ettiği 21 Aralık, yerli yabancı turistlerin kaleme aldığı satırlarda espri malzemesi oldu

Abone ol
21 ARALIK'TA NE OLACAK?

Bilim insanları, neredeyse her gün açıklama yapsa da, dünyanın dört bir yanında insanları büyük bir korku sarmış durumda. Çin’den Orta Amerika ülkelerine kadar, kıyamet hazırlıklıkları yapılıyor, ayinler düzenliyor. Çin'de paniğe kapılanlar, Dünya'nın üç gün kararacağına inanıyor.

Peki ama bu korkunun sebebi ne? Bütün dünyanın inandığı 21 Aralık kıyamet günü iddiası nereden çıktı? O gün ne olması bekleniyor?

HABERİNİ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN

BUNLAR DA KIYAMET SIĞINAKLARI

21 Aralık yaklaşırken, herkes kıyamet senaryoları yazıp kaçış yolları arıyor. Şimdi bu kervana Çinli bir çiftçi de katıldı.

KIYAMET SIĞINAKLARINI GÖRMEK İÇİN TIKLAYIN

Kimileri endişe ile karşılıyor kimilerinin ise umrunda değil. 21 Aralık'a sayılı günler kala herkesin gözü kulağı Şirince'ye çevrildi.

Köyde 23 yıldır şarap satıcılığı işletmesi yapan Şirin Şarap Evi’nde vatandaşlar kıyamete not düştüler.

İşletmenin tavanından tabanına kadar yüzlerce kağıtta 21 Aralık tarihi adeta geyik muhabbetine dönüştü.

Mayaların 21 Aralık 2012 olarak gösterdiği tarihe düşülen güldüren notlardan bazıları;

*‘Kıyamet kopsa Polat Alemdar yaralı olarak kurtulur’,

*‘Öğretmenim. 21 Aralık’ta 6 saat dersim var.

Tüm Dünyanın gözünü kulağını çevirdiği 21 Aralık’a sayılı günler kala kıyamet endişesinin yerini mizah dolu satırlar aldı. Maya Uygarlığı’nın 21 Aralık 2012 yılında kıyametin kopacağını rivayet etmesi ve korunacak iki bölge arasında Şirince Köyü’nün de bulunduğunu iddia etmesinin ardından adı geçen köyde hummalı girişimlere neden oldu. 

DOLULUK YÜZDE 100'E ULAŞTI

Konaklama yerlerinde doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaşması, restoranların güne özel kıyamet mönüsü, kıyamet şarabı gibi sunacağı alternatiflerin ötesinde söz konusu tarih, köyde yerli yabancı vatandaşların espri malzemesi olmaktan da nasibini aldı.

Köyde 23 yıldır şarap satıcılığı işletmesi yapan Şirin Şarap Evi’nde vatandaşlar kıyamete not düştüler. İşletmenin tavanından tabanına kadar yüzlerce kağıtta 21 Aralık tarihi adeta geyik muhabbetine dönüştü. İşletme çalışanı Hüseyin Yurtsever özellikle son 1 haftadır müşterilerin ve ziyaretçilerin not kağıtlarındaki ifadelerin güldürdüğünü belirterek; “ Bizim burada tüm gelen müşterilerimiz köy hakkında ve dileklerine yönelik paylaşımlarda bulunarak yazılar yazıyorlar. Dükkanımızın uğuruna da inanlar var.

Örneğin evlilik konusunda bile dilek dileyenler ve gerçekleştikten sonra teşekkür etmek için bile gelenler var. Beni en çok güldüren ifadelerden bir tanesi de; ‘Kıyameti koparsa koparsa kadınlar koparır’ yazısıydı” dedi.

BUNLAR DA KIYAMET GEYİKLERİ

Mayaların 21 Aralık 2012 olarak gösterdiği tarihe düşülen notlar:

*‘Kıyamet kopsa Polat Alemdar yaralı olarak kurtulur’,

*‘Öğretmenim. 21 Aralık’ta 6 saat dersim var.

*Müsait değilim. Kopamaz’,

*‘Kıyameti koparsa koparsa kadınlar koparır’,

*’21 Aralık’ta asıl kıyamet Şirince’de.’

KIYAMET HATIRASI

Öte yandan güne özel olarak hazırlanan kıyamet şarabının dışında üzerinde Şirince Köyü’nün fotoğrafı, mavi enerji resmi olarak nitelendirilen figürler ve Maya Takvimi’nin bulunduğu enerji şarabı da kıyamet hatırası olarak alternatif tercihler arasında ziyaretçilere sunuluyor.