BIST 10.173
DOLAR 32,27
EURO 34,97
ALTIN 2.445,43

2010 yılının en kötü tahminleri!

2010 yılının en kötü tahminleri!

Birçok politikacı, analist ve önde gelen yorumcu, 2010'da ve öncesinde birçok kehanette bulundu, beklentilerle ilgili yorumlar ve olması gerekenler üzerine tahminler yaptı. foreign policy dergisi, isabetsiz öngörüleriyle kendilerini komik duruma düşüren 10 ismi belirledi.

2010 yılının en kötü tahminleri!

Birçok politikacı, analist ve önde gelen yorumcu, 2010'da ve öncesinde birçok kehanette bulundu, beklentilerle ilgili yorumlar ve olması gerekenler üzerine tahminler yaptı. Foreign Policy dergisi, isabetsiz öngörüleriyle kendilerini komik duruma düşüren 10 ismi belirledi.

2010 yılının en kötü tahminleri!


ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden: “Bu yaz daha fazla insan iş bulacak”, 17 Haziran 2010

Mart ve Mayıs aylarında 300 binden fazla kişi iş bulsa da, ABD’nin işsizlik sorununun çözüldüğünü söylemek imkansız. Biden, Haziran ayında yaptığı açıklamada yaz aylarında, iş arayan daha fazla insanın yüzünün güleceğini belirtti. Ancak hiç de öyle olmadı. Ağustos ayında istihdamdaki büyüme üçte iki oranında azalırken, işsizlik halen yüzde 9.5’ti. Kasım ayında, bu oran yüzde 9.8’e yükseldi.
2010 yılının en kötü tahminleri!

Yatırım analisti Marc Faber: “Piyasalar bir şeylerin doğru gitmediğini gösteriyor. Çin ekonomisi her şeye rağmen durgunlaşmaya başlayacak. Hatta önümüzdeki 9-12 ay içinde bir çöküş bile yaşayabilir”, Bloomberg, 3 Mayıs 2010.
Açıkçası, Faber’ın açıklamalarının ardından Çin ekonomisi biraz yavaşlama gösterdi ancak genele bakıldığında Çin, her şeye rağmen yüzde 9.5 gibi etkileyici bir oranda büyüdü. Eğer Çin’de ekonomik çöküş olacaksa, bu oldukça uzun bir zaman alacak gibi görünüyor. Analistler, Çin mucizesinin hızını 30 yıldan önce kaybetmeyeceğini düşünüyor.

2010 yılının en kötü tahminleri!


2008 ABD Başkan adayı ve Cumhuriyetçi Senatör John McCain’in kızı Meghan McCain: “Sharron Angle, Harry Reid’i yenecek. Charlie Christ, Marco Rubio’ya üstünlük sağlayacak. Ayrıca, Christine O’Donnell’ın kazanmasını bekliyorum… California seçimlerinde ise eBay’in eski CEO’su galip gelecektir”, 2 Kasım 2010


Analistler, 2 Kasım tarihinde yapılan ABD ara seçimleri hakkındaki tahminlerinin çoğunu tutturdu. Ancak Senatör McCain’in kızı yaptığı beş tahminden sadece birini tutturdu. McCain, babasının yakın arkadaşlarından olan Senatör Joe Lieberman’ı da "eski Cumhuriyetçi" olarak nitelendirerek büyük bir gaf yaptı. Oysa Demokratk Parti'nin adayı olarak iki kere başkan yardımcılığı, bir kere de başkanlık için yarışan Lieberman, bugün bağımsız bir senatör.