BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

2 dakika 40 saniyede çaldılar

İstanbul Üsküdar’da 2 dakika 40 saniye gibi bir sürede piyasa değeri yaklaşık 15 bin lira olan lastikleri çalan hırsızlar, güvenlik kamerası...

Abone ol

İstanbul Üsküdar’da 2 dakika 40 saniye gibi bir sürede piyasa değeri yaklaşık 15 bin lira olan lastikleri çalan hırsızlar, güvenlik kamerasına yakalandı. İşyeri sahibi, hırsızların hızını son dönemde televizyonda yaygın olan yarışma programlarına benzetti.
Edinilen bilgiye göre, olay, dün sabah saatlerinde Üsküdar Çengelköy’de meydana geldi. Oto lastiği satan bir iş yerine gelen 3 kişi önce dışarıda bulunan güvenlik kameralarının açısını değiştirdi. Ardından dükkanın kepenklerini kıran şahıslar, içeride bulunan yaklaşık 30 lastiği 2 dakika 40 saniye gibi bir sürede geldikleri minibüse yükleyerek olay yerinden kaçtı. Sabah iş yerini açmak üzere gelen Hamza Akyol, kepenklerin kırık ve kapının açık olduğunu fark etti. İçeri giren Akyol, vitrinde duran lastiklerin bir kısmının olmadığını görünce hemen güvenlik kameralarını kontrol etti. Kamera görüntülerine bakan Akyol, soyulduğunu anlayarak durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, incelemelerde bulunarak parmak izi aldı. Kamera kayıtlarını da alan ekipler, hırsızların yakalanması için çalışma başlattı.

"ADAM O KADAR PROFESYONEL Kİ..."
Mağaza sahibi Hamza Akyol hala olayın şokunu ve üzüntüsü yaşadığını ifade ederek, “Kamera görüntülerinden izlediğimiz kadarıyla 2 dakika 40 saniye gibi bir sürede hırsızlığı gerçekleştirmişler. Minibüsle dükkanın önüne gelen şahıslar, önce kamera açısını değiştiriyor. Ardından dükkanın kepenklerini kıran şahıslar içeri giriyorlar. 06.20’de içeri giren şahıslar 3 dakika bile sürmeden yaklaşık 30 lastiği arabaya yüklüyorlar. Bu sürede bu kadar lastiği araca yüklemelerine çok şaşırdım. Ben kendim bu kadar lastiği 10 dakikada yükleyemem. Adam o kadar profesyonel ki, o ağır lastikleri 4’er tane götürüyor. Yani televizyonda yarışmalar oluyor. Odaya girip ne bulursa kapıp götürüyor. Lastiklerin piyasa değeri yaklaşık olarak 15 bin lira civarında” şeklinde konuştu.
(İHA)