BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,88
ALTIN 2.432,07
HABER /  GÜNCEL

17 Aralık polislerine operasyon mu var?

Fuat Avni, 17 Aralık soruşturmasını yürüten polislere operasyon yapılacağını yazdı. Yakup Saygılı, kapısında bekleyen ekibi nasıl atlattığını duyurdu?. Twitter hareketlendi.

Abone ol

17 Aralık rüşvet ve yolsuzluk operasyonunu yapan polislere yönelik bu sabah operasyon yapılacağı iddia edildi. Daha önceki polis operasyonlarını önceden bilen Twitter fenomeni Fuat Avni, saat 6.30'da operasyonunun başlayacağını öne sürdü.

Fuat Avni'nin twitlerinden önce ise, 17 Aralık'ın polis şefi Yakup Saygılı, kapısında takip ekibinin beklediğini, ancak onları atlatarak evden çıktığını yazdı. Saygılı daha sonra attığı twitlerde ise nerede olduğunu bildirdi. Zaturre olduğunu belirten Saygılı, bir özel hastanede serum yediğini duyurdu.

YAKUP SAYGILI: KAPIDAKİ OPERASYON EKİBİNİ ATLATTIM

17 Aralık polislerine bu sabah operasyon yapılacağına yönelik ilk iddia dönemin Mali Şube Müdürü Yakup Saygılı'dan geldi. Saygılı, saat 03.00 sulaında attığı twit mesajında "Bir takip egiticisine bir caylak. Alindim dogrusu. Sayi az olunca mecburen taciz takip olur. Hedefi de kaybeder... Sitenin girisinde takip ekibi durduguna ve taviz pahasina kaybetmemek uzere takip yaptigina gore operasyon sureci basladi demektir..." dedi. 

"HASTANEDEYİM, SERUM YİYORUM, BİTİNCE GELİRİM..."

Saygılı daha sonra ise "Endise etmeyin hastanede serum yiyorum. Zaturre baslangici. Bitince gelirim. Halkali kent hastanesindeyim.. Gelin yine baslayalim. Genclik yillarimi hatirladim. Gec kalmayin..." mesajlarını paylaştı ve kendisini takip eden polislere yerini bulmaları için yardım edilmesini isteyen 'tiye alıcı' mesajlara devam etti.

'10 ADRES BASILACAK, 52 POLİS GÖZALTINA ALINACAK'

Yakup Saygılı'nın bu twitlerinden sonra her operasyonu önceden bilen Fuat Avni, 17 Aralık polislerine yönelik operasyonun saat 6.30 sularında başlayacağını iddia eden twitler paylaşmaya başladı. Fuat Avni, 10 kadar ayrı adrese yapılacak baskınlarda 52 polisin gözaltına alınacağını da öne sürdü. İşte o twitler:

YAKUP SAYGILI NELER YAZDI?.. 
screen-shot-2014-09-01-at-6.15.02-am.png

screen-shot-2014-09-01-at-5.48.13-am.png
FUAT AVNİ'NİN İDDİALARI...
 
screen-shot-2014-09-01-at-6.06.47-am.png