BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,90
ALTIN 2.426,62
HABER /  GÜNCEL

16 ilde polisten dev IŞİD ve PKK operasyon

İSTANBUL başta olmak üzere Türkiye genelinde 16 ilde IŞİD'e karşı büyük operasyon başladı. Son dakika haberlere göre operasyonda PKK'lılar ve IŞİD üyeleri alındı.

Abone ol

İSTANBUL başta olmak üzere 16 ilde IŞİD, PKK ve DHKP/C örgütlerine operasyon düzenleniyor. 297 kişi gözaltına alındı. İstanbul'daki operasyonlar sırasında Bağcılar'da çıkan çatışmada bir kişi öldü. Ölen kişinin 'DHKP/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı' şüphesiyle arandığı öğrenildi.

OPERASYONDAN ÇARPICI KARELER


36'SI YABANCI UYRUKLU
2 bini çevik 5 bin polisle gerçekleştirilen operasyona helikopter ve Özel Harekat polisleri destek verdi. IŞİD, PKK ve DHKP-C'ye yönelik 13 ilde yapılan operasyonda 251 kişi gözaltına alındı. İstanbul'da gözaltına alınanlandan 36'sının yabancı savaşçı olduğu belirtiliyor.

IŞİD'E BAYRAM NAMAZI KILDIRAN KİŞİ DE GÖZALTINDA
işid-operasyonu-işide-bayram-namazi-kildiran-adam-ve-karisi.jpg

İSTANBUL'daki operasyonda IŞİD'e bayram namazı kıldıran örgüt üyesi ile eşi de gözaltına alındı.
operasyon-terör.jpg


Başbakanlık Koordinasyon Merkezi'nden yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eşzamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı.

IŞİD, PKK ve DHKP/C örgütlerine yönelik sabah saatlerinde başlayan ve 16 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda 297 kişi gözaltına alındı.

İstanbul'da 5 bin polisle 26 ilçede 140 adrese operasyon düzenlendi. Edirne ve Bursa gibi çevre illerden de destek için özel harekât ve çevik kuvvet polisleri İstanbul'a geldi.

Başbakan Davutoğlu, gözaltındaki 297 kişiden 37’sinin yabancı uyruklu olduğunu, operasyonlarda çok sayıda silah ve mühimmatın ele geçirildiğini söyledi.

Davutoğlu, "Bazı grupların bu hafta sonu gösteri yapacağı bilgisini aldık. Polisimize kesin talimatımız var. İşte şimdi, iç güvenlik yayasıyla aldığımız tedbirlerin önemi anlaşılıyor. Herkes izinli gösteri yapabilir ama kimse yüzünü kapatıp silahlı gösteri yapma hakkına sahip değildir. Bunlara kesin müdahale edilecektir. Sonra kimse neden müdahale edildi diye sormasın. Tek tek hepsi takip edilecek ve cezaya çarptırılacaklar" diye konuştu.

BAĞCILARDA ÇATIŞMA ÇIKTI 1 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

süpheli.jpgOperasyonun yapıldığı ilçelerden biri olan Bağcılar'da çatışma çıktı. Yeni Mahalle Bülbül Sokak'taki bir adrese baskın düzenleyen polise içeriden ateş açıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, çatışma sonrası DHKP/C üyesi olduğu tespit edilen bir kadın öldürüldü.

Ölen kişinin DHPK/C üyesi olduğu ve canlı bomba eylemi hazırlığı yaptığı iddiasıyla aranan Günay Özarslan olduğu öğrenildi.

Al Jazeera'nin ulaştığı bilgilere göre, Özarslan, en son 2014'te gözaltına alınıp tutuklandı ve daha sonra tahliye edildi.

İstanbul'da IŞİD'e yönelik operayonlar Güngören, Başakşehir, Pendik ve Sultangazi'de yoğunlaşıyor.

Ankara'daki operasyonlarda 14 kişi gözaltına alındı. Bunlardan 9'u IŞİD, 5'i ise PKK'nın gençlik yapılanması üyesi oldukları şüphesiyle gözaltında.

BAŞBAKANLIKTAN OPERASYON AÇIKLAMASI

operasyon1.20150724080206.jpgBaşbakanlık operasyonlarla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, "24 Temmuz 2015 tarihinde Emniyet Genel Müdürlüğü birimlerince DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve iltisaklı yapılanmalar ile diğer marjinal sol örgütlere karşı yapılan çalışmalarda, terör örgütlerinin talimatları doğrultusunda kamu düzenini tehdit eden faaliyetlerde bulunan, vatandaşlarımıza ve güvenlik güçlerimize karşı silahlı eylem gerçekleştiren ve eylem hazırlığı içinde olduğu değerlendirilen çok sayıda kişiye yönelik eş zamanlı olarak 13 ilde operasyon yapılmıştır. Bu kapsamda şu ana kadar terör örgütlerine mensup toplam 251 kişi gözaltına alınmıştır. Gözaltına alınanlar hakkında adli süreç devam etmektedir" denildi.

GÜVENLİK ZİRVESİNDEN AYRINTILAR

Başbakanlık’tan yapılan açıklamada ayrıca, Perşembe günü Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan güvenlik zirvesiyle ilgili ayrıntılar verildi.

Toplantıda, "DAEŞ terör örgütüne yönelik bugüne kadar yurtiçinde yapılan operasyonlar detaylı bir şekilde ele alınmış, söz konusu terör örgütünün ülke içindeki faaliyetleri ve oluşturduğu tehdit değerlendirilmiş ve bundan sonra alınacak ilave tedbirler kararlaştırılmıştır" denildi.

Başbakanlık Suruç'ta 32 vatandaşın öldüğü saldırı ve 5 güvenlik görevlisinin şehit edildiği olaylar ile devam eden soruşturmalar çerçevesinde Cuma sabahı operasyonların başlatıldığını belirtti.

Açıklama, "Türkiye Cumhuriyeti devleti, dün olduğu gibi bugün de ayrım yapmaksızın DAEŞ terör örgütü, PKK terör örgütü ve diğer uluslararası terör örgütleri ile çok boyutlu mücadelede kararlıdır. Milletimizin huzuru ve güvenliği için her türlü tedbir alınmaktadır" ifadeleriyle son buldu.

İZMİR'DE HEM IŞİD HEM PARALEL

operasyon.20150724080145.jpgİzmir Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri sabaha karşı IŞİD'e operasyon başlattı. Önceden belirlenen adreslere yapılan baskınlarda IŞİD'le bağlantılı 4 kişi gözaltına alındı.

İzmir polisi ayrıca “paralel yapıya” yönelik başka bir operasyon da düzenledi. Bu operasyonda da 15 kişi gözaltına alındı.

BURSA'DA 10 GÖZALTI

gözalti.20150724094530.jpg

Bursa’da ise PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi’ne (YDG-H) üye olduğu gerekçesiyle 10 kişi evlerinde gözaltına alındı.

Bu kişiler, Pazartesi günü Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde 32 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırıdan sonra Bursa'da yapılan protestolarda polise taş ve şişe atmakla suçlanıyor. Ayrıca Yıldırım ilçesinde yol kesip geçen araçlara taş attıkları ve çocuklara para karşılığı taş attırdıkları da diğer suçlamalar.

GÖZALTINA ALINANLAR SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİ

polis.20150724080154.jpgOperasyonda gözaltına alınan şahıslar sağlık kontrolünden geçti. Polis ekipleri, gözaltına alınan şahısları Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirdi.