BIST 9.080
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.306,14
HABER /  EKONOMİ

150 bin TL kâr! Osmaniye'de hobi olarak ektiği 'Boysenbery' kazanç sağladı

OSMANİYE'de hobi olarak evinin bahçesine 2 kök 'Boysenbery' türü böğürtlen eken İsmet Soytorun, merakını genişleterek 5 dekarlık alanda yetiştiriciliğe başladı. Soytorun, 2 ay süren hasat sonrası 150 bin TL kar elde etmeyi hedefliyor.

Abone ol

Kadirli'nin Kümbet köyünde bulunan 5 dekarlık arazide kültür böğürtleni yetiştiriciliği yapan İsmet Soytorun, Çukurova’nın tarım ürünleri, mısır, buğday ve yer fıstığına alternatif tarım ürünü olarak böğürtleni seçti.

Ekildikten sonra 2’nci yılında ürün veren böğürtlende bu yıl 5 dekarlık araziden 8 ton ürün beklediğini belirten Soytorun, böğürtlenin kilo fiyatının ise 20 TL’den alıcı bulacağını söyledi.

"Böğürtlen ve ahududu melezi olan Boysenbery türü"
Böğürtlenin bağışıklık sistemi dostu olduğunu belirten Soytorun, “Evimin bahçesine ektiğim böğürtlen ile bu işe başladım. Şu anda ise 5 dekarlık alanda kültür böğürtleni yetiştiriciliği yapıyorum. Bu yıl 5 dekar araziye ekim yaptım. Bu ürün böğürtlen ve ahududu melezi olan Boysenbery diye adlandırılan ürün. Dekar başına ortalama 1 buçuk 2 ton böğürtlen hasat ediyoruz. Böğürtlenin kilosunu 20 TL'den satıyoruz. Özellikle küçük ölçekli arazisi bulunan çiftçilerimiz, buğday mısır gibi ürünlerin yerine alternatif tarım ürünü olarak böğürtlen ekimi yapabilirler" dedi.