BIST 10.173
DOLAR 32,32
EURO 35,00
ALTIN 2.447,69
HABER /  DÜNYA

15 saniyede 6 bin lirayı böyle çaldı

Çorum’un Kargı ilçesinde bir otelde 15 saniyede 6 bin lirayı çalan zanlı güvenlik kameralarına yakalandı. <br/>Olay, Kargı’nın Atatürk Cadde...

Abone ol

Çorum’un Kargı ilçesinde bir otelde 15 saniyede 6 bin lirayı çalan zanlı güvenlik kameralarına yakalandı.
Olay, Kargı’nın Atatürk Caddesi üzerinde bulunan bir otelde meydana geldi. Cengiz Çağlayan’a ait olan otelde müşteriler ve işletmecinin balkonda çay içtiği sırada müşterilerden S.D., lavaboya gideceğini söyleyerek içeriye girdi. İşletmeciye ait odanın önüne gelen S.D., etrafı kontrol ederek içeriye girdi. Çekmecede bulunan 6 bin lirayı alarak dışarı çıkan S.D., daha sonra otelin mutfağına geçti. Burada çaldığı parayı çıkaran S.D., çaldığı 6 bin TL’yi fark edilmemesi için iki parça halinde ceplerine koydu. Dikkat çekmemek için tekrar balkona giden S.D., işletmeci ve diğer müşterilerle sohbete devam etti.
İşletmecinin durumu fark etmemesi üzerine S.D., gece saat 02.00 sularında oteli terk etti. Uyanık zanlı çıkarken de otelin müdüriyet odasına girerek güvenlik kameralarının fişini çekerek, kendisini almaya gelen araçla uzaklaştı.
Otel sahibi Cengiz Çağlayan, olayı sabah saatlerinde fark ettiklerini ve güvenlik kameralarını inceleyince soyulduklarının farkına vardıklarını belirterek, “Durumu hemen polise haber verdik. Olay sonrası büyük bir şaşkınlık ve üzüntü yaşadım. Müşterilerle birlikte balkonda çay içtiğimiz sırada olay meydana geldi için farkına varamadık” dedi.
Polis ekipleri kamera görüntülerini incelemeye alırken, kayıp hırsızların peşine düştü. Polis yaptığı incelemede zanlı S.D.’nin (42) Sivas nüfusuna kayıtlı olduğunu, daha önce de benzer suçlardan sabıkası bulunduğu öğrenildi.
15 saniyede 6 bin lirayı çalarak kayıplara karışan S.D.’nin yakalanması için başlatılan çalışmalar sürüyor.
(İHA)