BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.437,80
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

14 milletten kadının portrelerini çizdi

Ressam Aynur Mahmudova Kaplan, 14 ülkedeki 500'ü aşkın gerçek kadını tablolarına yansıttı.

Abone ol

Ressam Aynur Mahmudova Kaplan, sanat çalışmaları için gittiği 14 ülkedeki 500'ü aşkın kadını kendi yorumuyla tablolarına yansıttı.

Yurt içinde ve dışında pek çok kişisel resim sergisi açan ve sanat çalışmalarını Kastamonu'da sürdüren Kaplan'ın, yaptığı kadın portrelerini sanatseverler ilgiye takip ediyor.

Kaplan, yaptığı açıklamada, Bulgaristan göçmeni olduğunu ve eşinin işi nedeniyle hayatını Kastamonu'da sürdürdüğünü söyledi.

100'ÜN ÜZERİNDE SERGİDE YER ALDI

Bugüne kadar 25'i kişisel olmak üzere 100'ün üzerinde uluslararası sergilerde yer aldığını, yurt içi ve yurt dışındaki özel koleksiyonlarda eserlerinin bulunduğunu belirten Kaplan, özellikle kadın yüzlerini yorumlamayı sevdiğini belirtti.

"Eserlerimde kadın figürünün bitmeyen matematiksel bir kompozisyonu ve renkleri var." diyen Kaplan, sözlerine şöyle devam etti:

"Sanat çalışmalarım nedeni ile Afrika, Asya ve Avrupa'da 14 ülkede bulundum. Gördüğüm, bende izler bırakan, bakışlarında anlam yüklü kadınları yaptığım portrelerle anlatmaya çalıştım. 500'ün üzerinde kadın portresi yaptım. Kadın benim için Yaradanın yaratmış olduğu en güzel ve en özel varlık. Yaşamın içinde vazgeçilmez bir unsur. Ona biçilen roller anne, kardeş, eş, sevgili. Kadın sadece güzelliği ve estetiğiyle ön planda değil. Kadının iç dünyası, ruh hali beni her zaman ilgilendirmiştir. Amacım kadınların ruh halini gözleriyle, bakışlarıyla ifade edebilmekti."