BIST 9.717
DOLAR 32,52
EURO 34,91
ALTIN 2.438,84
HABER /  DÜNYA

13 yaşındaki çocuğa küfürlü sorgulama

İsrail polisinin 13 yaşındaki Filistinli Ahmed Manasıra'ya bağırarak küfürler ettiği sorgulama videosu ortaya çıktı.

Abone ol

Daha önce kanlar içerisinde yerde yatarken İsrailli yerleşimcilerin küfürler ederek izlediği görüntüleri yayınlanan 13 yaşındaki Filistinli çocuğun, bu kez de İsrailli polisler tarafından küfredilerek sorgulanışını gösteren video kaydı ortaya çıktı.

Filistin'in Maan haber ajansı tarafından yayınlanan videoda, Filistinli çocuğun polisin bağırma ve ağır küfürleri karşısında zor anlar yaşayarak ağlamaya başladığı görülüyor.

Yaklaşık 10 dakikalık video boyunca İsrailli polis Manasıra'ya küfredip bağırırken, zaman zaman da ayağa kalkıp çocuğun üzerine eğilerek korkutmaya çalıştığı, Filistinli çocuğun ise polisin hakaret ve bağırmaları karşısında göz yaşları içinde kendini savunmaya çalıştığı görülüyor. İsrail polisi Manasıra'ya avukatı ile yaptığı telefon görüşmesi hakkında sorular sorduktan sonra, "iki Yahudi'yi öldürme girişiminde bulunmak ve savaş zamanında düşmanı desteklemekle" suçlandığını söylüyor.

'HİÇBİR ŞEY HATIRLAMIYORUM'

Daha sonra polis 13 yaşındaki Manasıra'ya bir video gösterip bağırarak sorular sormaya başlıyor. Manasıra ise olayı hatırlayamadığını söyleyerek, "Beni doktora götür" diye başına vurmaya başlıyor. Sorguyu yürüten İsrail polisi ise Manasıra'ya "Yalancı" diye bağırmaya başlıyor. Başka bir polisin de sorgulamaya katılarak Manasıra'ya küfürler savurması üzerine Filistinli çocuk ağlayarak, "Söylediklerinizin ve kamerada gördüklerimin hepsi doğru ama ben hiçbir şey hatırlayamıyorum" diye karşılık vermek durumunda kalıyor.

unun üzerine İsrailli polisler, birbirlerine gülümseyerek sorgulamanın detaylarını konuşmaya başlıyor. Filistinliler arasında sosyal medyada dolaşan ve büyük infial oluşturan videonun ne zaman kaydedildiği ise belli değil.

 Filistinli Ahmed Manasıra

KANLAR İÇİNDE YERDE YATTIĞINI GÖSTEREN VİDEO

Yaşları 13 ile 15 arasında değişen amca çocukları Ahmed ve Hasan Manasıra, ekim ayının başında İsraillilerin saldırısına uğramıştı. Doğu Kudüs'ün Beyt Hanina mahallesinde bulunan Piskat Ziev Yahudi yerleşim yerinde İsrail polisi tarafından vurulan Hasan olay yerinde hayatını kaybederken, yerleşimcilerin araba ile çarparak yaraladığı Ahmed'in ise çevredeki İsraillilerin küfürleri eşliğinde yerde kanlar içinde yatan görüntüsü kameralara yansımıştı.

Görüntüde kanlar içinde yerde yatan Ahmed'e çevredeki bazı kişiler tarafından sürekli ağır küfürler ve hakaretler edildiği, küçük Filistinlinin ise kendisine yardım edilmesini istediği görüldü. Uzun süre sonra müdahale edilen Ahmed, Batı Kudüs'teki bir hastaneye kaldırılmıştı.

filistin israil

İNFİALE YOL AÇMIŞTI

İsrail polisi, "Yahudi yerleşimcilere bıçakla saldırdığını" iddia ettiği Ahmed'i ailesine göstermiyor ve hastanedeki tedavisi bittiği halde 13 yaşındaki Filistinli çocuğu hala gözaltında tutuyor. Geçen ekim ayı sonunda İsrail mahkemesine çıkarılan Manasıra, "bıçaklı saldırı düzenleyerek öldürme girişiminde bulunmak ve iki İsrailli öğrenciyi yaralamakla" suçlanmıştı.