BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

13 madenci kurtarıldı

Tunceli’de tipi nedeniyle yol kapanınca dağda bir hafta mahsur kalan 13 madenci, uzun bir çalışmanın sonunda kurtarıldı.<br/>Tunceli’nin Pül...

Abone ol

Tunceli’de tipi nedeniyle yol kapanınca dağda bir hafta mahsur kalan 13 madenci, uzun bir çalışmanın sonunda kurtarıldı.
Tunceli’nin Pülümür ilçesi Kırklar köyü sınırları içerisinde bulunan 2 bin 500 rakımlı Bağırpaşa Dağı yamaçlarında madencilik faaliyeti yürüten bir şirketin 13 çalışanı, yoğun kar yağışı, tipi ve soğuk nedeniyle mahsur kaldı. Madencilerin araçları eksi 15 derecede çalışmadı. Yoğun kar yağış ve tipi nedeniyle yollarının kapanması ile bir hafta süreyle dağda mahsur kadı. İşçilere ulaşamayan şirket çalışanları Pülümür Kaymakamlığı’ndan yardım istemesi üzerine İl Özel İdaresi, arama kurtarma ve UMKE ekipleri harekete geçirilerek, 8 saat süren ortak çalışmaları sonucunda sağ salim kurtarıldı. Kurtarma çalışmalarını yerinde takip eden Pülümür Kaymakamı Mekan Çeviren, olayın kendilerine gelen bir ihbar üzerine 13 madencinin mahsur kaldıklarını öğrendiğini dile getirerek, “Bunun üzerine İl Özel İdaresi’nden greyder ve dozerleri yönlendirdik. Bunun yanında Afat ekiplerimiz de geldi. Olaya müdahale ettik. Arkadaşlarımız çok zor şartlar altında burada çalışıyor. Ben geldim burada yerinde inceledim. Burada çalışan arkadaşlarımıza candan teşekkür ediyorum. Zaman zaman canlarını riske atarak, eksi 15 dereceye yakın bir sıcaklık var. Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle de şartlar oldukça zor. İnşallah herhangi bir sıkıntı, problem olmadan mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşacağız” dedi.
Kurtarılan madenciler, yoğun kar yağışı, tipi ve soğuğun hüküm sürdüğü dağda yollarının kapandığını, araçlarının çalışmadığını ve yiyeceklerinin de bitmek üzere olduğu bir sırada kurtarıldıkları için sevinçli olduklarını dile getirerek, devlete ve kurtarma ekibi çalışanlarına teşekkür etti.
Mahsur kalan madenciler araçlarla Pülümür ilçesine götürülerek memleketlerine gönderildi.
(İHA)