BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

12 Gezi ci mahkemeye sevk edildi

Gezi Parkı’nın açıldığı gün Taksim’de çıkan olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 50 kişiden 12’s...

Abone ol

Gezi Parkı’nın açıldığı gün Taksim’de çıkan olaylarda gözaltına alınan Taksim Dayanışması üyelerinin de aralarında bulunduğu 50 kişiden 12’si tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edildi.
Mahkemeye sevk olanlar arasında sağlık sorunları nedeniyle dün serbest bırakılan Taksim Dayanışması Sekreteryası ve Mimarlar Odası İstanbul Şubesi Genel Sekreteri Mücella Yapıcı da yer alıyor.
Emniyetteki sorgu işlemleri tamamlanan 49 kişi polis nezaretinde adliyeye getirilirken dün sağlık sorunlarından ötürü serbest bırakılan Mücella Yapıcı da savcılığın daveti üzerine adliyeye geldi. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler yaklaşık 5 saat savcılık tarafından sorgulandı.
Aralarında Mücella Yapıcı ile İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 5 şüpheliyi ‘suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, polise mukavemet ve gösteri kanuna muhalefet’ suçlamasıyla mahkemeye sevk eden savcılık, 7 şüphelinin ise ‘polise mukavemet ve gösteri kanuna muhalefet’ suçlamasından tutuklanmasını talep etti.
38 şüphelinin serbest bırakılmasına karar veren savcılığın mahkemeye sevk ettiği isimler ise şöyle; Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.
Öte yandan, adliye önünde bekleyen Taksim Dayanışma üyeleri mahkemeye sevk kararını, attıkları sloganlarla tepki gösterirken, serbest bırakılan şüpheliler ise yakınlarıyla hasret giderdi.
(İHA)