BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.497,16
HABER /  GÜNCEL

12 Aralık ehliyet sınavı giriş yerleri belli oldu mu?

2015 yılı Motorlu Taşıtlar ehliyet sınavının sonuncusu 12 Aralık tarihinde yapılacak. Ehliyet sınavı giriş yerlerinin meb.gov.tr sitesinden açıklanması bekleniyor.

Abone ol

12 Aralık 2015 tarihinde yapılacak olan ehliyet sınavı giriş yerleri henüz açıklanmadı. Sınava girecek adayların gözü ehliyet sınavı giriş yerlerinin ilan edileceği meb.gov.tr sitesinde. Bugün ya da en geç yarın 12 Aralık'daki ehliyet sınavı yerlerinin ilan edilmesi bekleniyor.

12 Aralık'da yapılacak olan ehliyet sınavı ile 2015 yılındaki motorlu taşıtlar sınav takvimi tamamlanmış olacak.

12 ARALIK EHLİYET SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

12 Aralık ehliyet sınavı sonuçları 10 gün sonra açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı sınav sonuçlarının açıklanacağı tarih olarak 22 Aralık 2015 tarihini verdi.

EHLİYET SINAV SORULARI VE CEVAPLARI NE ZAMAN?

Ehliyet sınavına giren adaylar soruları ve cevap anahtarını sınavdan 2 gün sonra öğrenebilecek. 12 Aralık tarihli ehliyet sınavının soru ve cevaplarının 14 Aralık tarihinde meb.gov.tr sitesinden açıklanması planlanıyor.

2016 YILINDA EHLİYET SINAVI DEĞİŞİYOR

2016 yılı Ocak ayından itibaren ehliyet alacaklar için yeni kurallar geçerli olacak. Yeni yılda B sınıfı ehliyet ile minibüs kullanma devri kapanacak.

Yeni yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe girmesiyle birlikte sınıfına göre ehliyet alacaklara deneyim şartı getiriliyor. Otobüsler için direkt müracaat yapılmayacak.  İstanbul Sürücü Kursları ve Eğitimcileri Federasyonu (İSKEF) Başkanı Murat Tekin, Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin 1 Ocak’ta yürürlüğe gireceğini hatırlattı.

2015'İN SON EHLİYET SINAVI NE ZAMAN? Mevcut yönetmelikle yapılacak son ehliyet sınavı 12 Aralık tarihinde olacak.

12 ARALIK'DA EHLİYET ALANLAR SON OLACAK

12 Aralık 2015 tarihindeki ehliyet sınavına girenler eski uygulama ile ehliyetlerini alacak. 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren ise yeni sistem geçerli olacak.

Yeni ehliyet yönetmeliği hakkında bilgi veren Tekin, "E sınıfı dediğimiz otobüs gibi büyük taşıtlar için ehliyetlere direkt müracaat yapılamayacak, B sınıfı olan otomobil ehliyetiyle minibüs kullanma yetkisi de ortadan kalkacak. Uygulama 10 Aralık'a kadar sürücü kurslarına başvuranları kapsamayacak" dedi.

MOTOSİKLET EHLİYETİ DE DEĞİŞİYOR

Yeni yönetmelikte önce B sınıfı ehliyet alıp daha sonra otobüs ehliyetine müracaat şartının getirildiğini anlatan Tekin, "Motosikletler için de çeşitlendiriliyor. Önce en küçük motoru alıp, sonra büyüklere doğru geçilmesi sağlanacak" diye konuştu.

Ehliyet sınıfının da 9'dan 17'ye çıktığını dile getiren Tekin, yeni dönemde ehliyetlerin deneyim şartına göre verileceğini anlattı.

EHLİYET ÜCRETLERİ 2016 YILINDA KAÇ LİRA OLACAK?

2016 yılında ehliyet ücretleri ve harçları da zamlanacak. Ehliyet harcı B sınıfı için 21 lira artarak 402 liraya yükselecek.