BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47

10 adımda Libya'da yaşananlar

10 adımda Libya'da yaşananlar

16 şubat: başkent bingazi'de yüzlerce kişi hükümetin istifası talebiyle toplandı. kalabalık polisle ve hükümet yanlılarıyla çatıştı. çatışmalarda 38 kişi yaralandı. beyda'daki gösterilerde ise 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

10 adımda Libya'da yaşananlar

16 ŞUBAT: Başkent Bingazi'de yüzlerce kişi hükümetin istifası talebiyle toplandı. Kalabalık polisle ve hükümet yanlılarıyla çatıştı. Çatışmalarda 38 kişi yaralandı. Beyda'daki gösterilerde ise 3 kişi öldü, 4 kişi yaralandı.

10 adımda Libya'da yaşananlar

17 ŞUBAT: Hükümet karşıtı gösteri hazırlığında olan aktivistler, bunu "öfke günü" olarak adlandırdılar. Desteklerini sosyal paylaşım sitelerinden toplamaya çalıştılar. Gösterilericiler dört kentte sokağa döküldü, 14 kişinin öldüğü haberleri geldi. Zenten kentinde şiddetli çatışmaların çıktığı da gelen haberler arasında.

10 adımda Libya'da yaşananlar

18 ŞUBAT: Bingazi'de polis ile göstericilerin arasında çıkan çatışmalarda 7 kişi öldü. El Bayda'da da 14 kişi öldü. Göstericiler 2 polisi astı. Bingazi7de yerel radyo binası ateşe verildi. Libya, gelecek ay Irak'ta yapılacak Arap Birliği zirvesini ertelediğini bildirdi. Muhalif gruplar, El Bayda kentinin artık hükümet karşıtı protestocuların eline geçtiğini iddia etti. Bingazi'de çok sayıda mahkum cezaevinden kaçtı, cezaevinden kaçmaya çalışan 3 mahkum ise öldürüldü.

10 adımda Libya'da yaşananlar

18 ŞUBAT: BM İnsan Hakları Yüksek Temsilcisi Navi Pillay, Libya, Bahreyn ve Yemen'deki hükümet karşıtı gösterilerde halkın meşru taleplerine karşı güvelik güçlerinin şiddetli müdahalesini kınadı. Obama, Bahreyn, Libya ve Yemen'de protesto gösterisi yapanlara şiddetli müdahale haberlerinden kaygı duyduğunu belirterek, göstericilere karşı şiddet kullanılmasını kınadı. İngiltere, Libya'ya silah ihracatı izinlerini iptal etti.