BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  DÜNYA

1 ton 100 kilo uyuşturucu ele geçirildi

Batman ve Bingöl polislerinin düzenlediği ortak operasyonda 1 ton 100 kilo esrar maddesi ele geçirdi.<br/>Diyarbakır’ın Lice ilçesinden Batm...

Abone ol

Batman ve Bingöl polislerinin düzenlediği ortak operasyonda 1 ton 100 kilo esrar maddesi ele geçirdi.
Diyarbakır’ın Lice ilçesinden Batman’a getirilen ve burada hurda yüklü bir kamyona yüklenen 1 ton 100 kilogram esrar Bingöl kırsalında yakalandı. Batman Emniyet Müdürlüğünün 3 aylık teknik takip sonucunda gerçekleştirilen operasyon sonrasında 7 kişi gözaltına alınırken, 5 kişinin de arandığı açıklandı.
Batman Valisi Yılmaz Arslan, esrar kaçakçılarının Lice ilçesinde temin ettikleri 1 ton 100 kilogram esrarı Batman’a getirdikleri ve burada kamyonda yaptıkları zula koyarak üstünü hurdalarla doldurup sevkiyat yapmaya çalıştıklarını söyledi. Vali Yılmaz Arslan, Batman Emniyet Müdürlüğü ve Bingöl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin organize çalışması sonucunda kamyonu Bingöl kırsalında yakaladıklarını ifade etti. Vali arslan, kaçakçıların, dedektör köpeklerin esrarı bulmaması için zulaların üstünü zift ile kapladıklarını dile getirdi.
Ele geçirilen esrarın piyasa değerinin 4.5 milyon lira olduğunu kaydeden Vali Arslan, 2013 yılında Batman’da 2 ton 516 kilogram esrarın Emniyet birimlerince, 400 kilo esrarın ise jandarma birimleri tarafından ele geçirildiğini bildirdi.
Vali Yılmaz Arslan, "Ayrıca çocuklarımızı zehirleyen uyuşturucu tacirlerine yönelik ilimizde yürüttüğümüz ciddi çalışmalar vardır. 2013 yılı içersinde bu kapsamda 64 kişi ile ilgili işlem yapılmış ve bunların 35 tanesi adli mercilerce tutuklanmıştır. Bu çalışmalarımızda gençlerimizi ve çocuklarımızı korumaya yönelik ara vermeden hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bu konuda etkin bir mücadele yürüten başta Emniyet olmak üzere güvenlik birimlerimize, jandarmaya ve bize destek olan halkımıza teşekkür etmek istiyorum" dedi.
(İHA)