BIST 10.188
DOLAR 32,36
EURO 34,65
ALTIN 2.389,47
HABER /  GÜNCEL

1 Mayıs huzur içinde kutlandı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın ülke genelinde amacına uygun bir şekilde huzur içinde k...

Abone ol

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın ülke genelinde amacına uygun bir şekilde huzur içinde kutlandığını ve bazı çatışma gruplarının mücadelesi dışında hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.
Giresun Federasyonu tarafından 1-4 Mayıs tarihleri arasında Feshane Fuar, Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen 8. Giresun Günlerini ziyaret eden Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nın Türkiye genelinde huzur içinde kutlandığını söyledi. Bakan Çelik, “Türkiye genelinde 1 Mayıs kutlamalarına huzur hakimdi. Giresun Federasyonu da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Bayramı’nı işçi kardeşlerimizle beraber Feshane’de sükunet içinde kutladı. İstanbul ve Ankara’daki birkaç çatışma grubunun dışında hiçbir sıkıntı yaşanmadı. Diyarbakır, Edirne ya da İzmir başta olmak üzere ülkenin hiçbir noktasında çatışma yoktu. 1 Mayıs amacına uygun bir şekilde huzur içinde kutlandı ancak önümüzdeki yıllarda daha iyi olacağına inanıyorum. 1 Mayıs kutlamalarında Giresun Federasyonu gibi sivil toplum kuruluşlarının ve hemşehri derneklerinin büyük önemi var” ifadelerini kullandı.

“GİRESUN İSTANBUL’DA YAŞANDI”
Anadolu’nun çok sayıdaki kültürel ve sanatsal ürününün bir metropol kenti olan İstanbul’da sergilenmesinin büyük önem taşıdığını belirten Bakan Çelik, “Anadolu kentlerinin İstanbul’da ciddi bir yoğunluğu var ve İstanbul’daki Giresunlular, bu açıdan önemli bir topluluk teşkil ediyor. 8. Giresun Günleri, Giresunlu kardeşlerimizin birkaç günlüğüne de olsa Giresun’u İstanbul’da yaşamalarına vesile oldu. Bu tür etkinlikler çok önemli çünkü metropol şehirleri hem kültürleri hem de gelenekleri alıp götürüyor. Bu kültürel değerlerin yaşatılması için böylesine programlar çok önem taşıyor. Anadolu’nun kültürel ve sanatsal ürünleri, ilçelerimizin tanıtım stantlarında yoğun ilgi görüyor. 8. Giresun Günlerinin düzenlenmesinde emeği olan herkesi kutluyorum. Giresun Federasyonu Başkanı Hasan Turan, Giresunluların tanışması, kaynaşması ve Giresun’un İstanbul’a taşınması açısından son derece iyi çalışmalar yaptı. Daha güzel organizasyonlara da imza atacağına inanıyorum” ifadelerine yer verdi.
Anadolu’dan gelen bir insanın 15 milyonluk bir şehirde bütün değer yargılarından kopmasının son derece tehlikeli olduğunu ifade eden Faruk Çelik, entegrasyonun önemine vurgu yaptı. İstanbul’da hem İstanbullu gibi yaşamak hem de gelinen yöredeki gelenek ve örflerden kopmamak gerektiğini söyleyen Çelik, “Geçmişinden kopan insan boşlukta kalır ve İstanbul için de verimli olamaz. Geçmişinizle bağımızı koparmadan geleceğe yürümemiz gerekiyor. Bu tür organizasyonlar, İstanbul’u geçmişle bağlayarak daha çeşitli ve rengarenk bir yer haline getiriyor. Bu renk uyumu da toplumsal huzura vesile oluyor” diye konuştu.
(İHA)