BIST 10.083
DOLAR 32,41
EURO 34,73
ALTIN 2.433,65
HABER /  DÜNYA

1 hektar alan kül oldu

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sönmemiş sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın, 1 hektar ziraat arazisini kül etti.<br/>Yangın, Nazill...

Abone ol

Aydın’ın Nazilli ilçesinde sönmemiş sigara izmaritinden çıktığı tahmin edilen yangın, 1 hektar ziraat arazisini kül etti.
Yangın, Nazilli’ye bağlı Güzelköy yakınlarında gece saat 23.00 sıralarında evinde istirahat eden bir polis memurunun dikkati ile fark edildi. Polis memurunun ihbarı ile olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Yol güzergahından geçen köylülerinde durarak müdahale ettiği yangın yaklaşık 3 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Köylülerin "bölgede gece karanlığından faydalanan kişilerin alkol tükettiği ve sigara içtiği alanda yangın başladığını" söylediği belirtildi.
Yangında 1 hektar ziraat arazisi zarar görürken, yaklaşık 100 zeytin ağacının da hasar gördüğü belirtildi. Nazilli Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri 2 arazöz, 3 tanker, 1 pikap, 27 yangın söndürme işçisi, 1 teknisyen, 1 memur ile söndürme çalışmalarına katılırken, Nazilli Belediyesi itfaiye ekipleri ise 3 yangın söndürme aracı ve 15 itfaiye personeliyle söndürme çalışmalarına katıldı. Yaklaşık 30 köylünün kazma kürekle katıldığı söndürme çalışmalarında yangın güçlükle önlendi.
Yangın nedeniyle kapanan yolda trafik kuyruğu oluşurken, çevre güvenliği alan Nazilli İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri yangınla ilgili soruşturma başlattı.
(İHA)