BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,71
ALTIN 2.400,56
HABER /  GÜNCEL

1 Ekim 2012 Basın Özeti

İngiltere gazetelerinde bu sabah: İngiliz finans sektörü, İşçi Partisi'nin dün Manchester'da yapılan toplantısı, Gürcistan'da seçim ve Ryder Cup...

Abone ol

İngiltere'nin siyasi ağırlıklı gazetelerinin internet sayfalarına bakıyoruz.

Banka denetleme kurumunun başında bununan yetkilinin açıklaması Independet'ın manşetinde bulunuyor.

İngiltere'nin önde gelen bankalarının ABD'deki denetleme çalışmaları sonunda cezaya çarptırıldığı hatırlanabilir.

Denetleme kurumu başkanı James Moore, finans sektörünün "karanlık köşelerine" adaletin elinin uzanması için herşeyi yapacaklarını söylüyor.

Manchester'da dün kurultayını toplayan İşçi Partisi hakkında eleştirel bir açı benimseyen Independent, ana muhalefet partisinin fabrika ya da madende çalışanları değil, artık ofis ve dükkanlarda çalışanları temsil ettiğini söylüyor.

Gazete partinin liderinin önüne çıkacak olan ya da çıkan gerçeklerin bilim kurgu filminden daha tuhaf olabileceğini de yazıyor.

Gürcistan'da bugün yapılacak seçim internet sayfasında... Independent, şu anki devlet başkanı Saakaşvili'nin rusya yanlısı milyarder bir adaya karşı mücadele vereceğini haber veriyor.

Amerika Birleşik Devletleri'nde başkanlık seçimi kasım ayında yapılacak.

Barack Obama'nın rakibi Mitt Romney; Romney Cumhuriyetçi Parti'nin adayı olarak katılıyor.

Independent'in haberinde, Romney'i destekleyenler ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu destekleyenlerin yarısının aynı olduğu söyleniyor.

Daily Telegraph gazetesi İşçi Partisi Kongresi'nin ertesinde verdiği haberde, polisin İşçi Partili bir milletvekili hakkında özel bir araştırma yaptığını bildiriyor.

Gazete söz konusu vekilin farklı bankalarda yüzbinlerce sterlin parasının olduğu söyleniyor.

Avrupa ve ABD'li golf takımları arasında ABD'de yapılan Ryder Cup gazetelerin internet ortamında öne çıkardıkları başlıca spor haberi.

Bütün gazeteler son derece çekişmeli geçtiği söylenen karşılaşmayı Avrupa'nın kazandığını bildiriyor.