BIST 10.165
DOLAR 32,27
EURO 34,98
ALTIN 2.458,45

İstanbul'a 7 dev proje!

İstanbul'a 7 dev proje!

1- karaköy limanı: sultanahmet arası turistik ekspres tramvay projesi karaköy limanı’ndan cruise gemileri ile gelen turist yolcular turistik tramvayla sultanahmet’e taşınacak. 4 km’lik mesafe maksimum 10 dakika sürecek. tramvay vagonları yaklaşık 500 yolcu taşıma kapasitesine sahip. projeyle hem...

İstanbul'a 7 dev proje!

1- Karaköy Limanı: Sultanahmet Arası Turistik Ekspres Tramvay Projesi Karaköy Limanı’ndan Cruise gemileri ile gelen turist yolcular turistik tramvayla Sultanahmet’e taşınacak. 4 km’lik mesafe maksimum 10 dakika sürecek. Tramvay vagonları yaklaşık 500 yolcu taşıma kapasitesine sahip. Projeyle hem hem Karaköy Limanı’ndaki hem de Sultanahmet Meydanı’ndaki turist otobüsü kaosu sona erecek

İstanbul'a 7 dev proje!

2- Levent Şanzelize Projesi İsminden anlaşılacağı gibi Büyükdere Caddesi’ni yayalaştırarak Paris’in ünlü Şanzelize’sine çevirmeyi amaçlayan bir proje. Bu kapsamda Zincirlikuyu üstgeçit köprüsü ile Gültepe Kavşağı arasındaki bölümde trafik 1 kilometre yeraltına alınacak. Yaklaşık 40.000 metrekarelik alan yayalaştırılacak. Yayalaştırılan bölge bitişiğindeki 2. çevre yolu kavşak sahasında ayrıca yeraltı otoparkları oluşturulacak.

İstanbul'a 7 dev proje!

3- Elektrikli otomobiller ve Elektrikli Şarj İstasyonu Projesi İBB Enerji A.Ş. ile Renault işbirliği protokolünden sonra elektrikli araçlara hizmet verecek şarj istasyonlarının altyapısı kuruluyor. Elektrikli araçlar, 2011’den itibaren piyasada olacak. Test ve tanıtım amacıyla ilk etapta İspark otoparklarında 4 şarj istasyonu kurulacak. İlk etapta tanıtım ve test amaçlı şarj istasyonlarının kurulduğu otoparklar: İBB Otoparkı – Saraçhane, İSKİ Açık Otoparkı – Kadıköy, Katlı Otopark – Balmumcu, Katlı Otopark – Cihangir, Açık Otopark – Bostancı.

İstanbul'a 7 dev proje!

4- RO-RO Projesi Marmara’nın Kuzey-Güney destinasyonuna yap-işlet-devret yöntemiyle RO-RO hattı kurulacak. TIR ulaşımını rahatlatmayı amaçlayan hatla karayoluyla 6 saat süren yol deniz yoluyla 3 saate düşürülecek. Projeyle günde 3.500 kamyon ve 2.500 TIR’ın denizden taşınması, böylece trafiğe çıkmalarının engellenmesi hedefleniyor.