BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,80
ALTIN 2.403,42
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Zorunlu hizmet sürelerinde değişiklik!

Yozgat, Rize, Kahramanmaraş ve Tokat'ın zorunlu hizmet bölgesinden çıkarıldığı yönündeki haberler kesinleşti.

Abone ol

Emniyet, zorunlu hizmet sürelerini değiştirdi. Resmi Gazete'de yayınlanan uygulamaya göre il ve ilçelerdeki zorunlu hizmet yeniden belirlendi.

Emniyet hizmetleri sınıfına mensup memurların zorunlu hizmet sürelerinde değişiklik yapıldı. Buna göre, emniyet memurlarının zorunlu olarak görev yaptığı il ve ilçelerde değişiklik yapıldı. İller eskiden olduğu gibi bir ve ikinci bölge şeklinde düzenlendi.

Buna göre ikinci bölge eskiden olduğu gibi zorunlu hizmet bölgesi olarak belirlendi.

BAZI İLLER ZORUNLU HİZMET BÖLGESİNDEN ÇIKARILDI

Zorunlu hizmet bölgesinden bazı iller çıkarıldı. Emniyet hizmetlerine mensup memurların zorunlu hizmet bölgesinden çıkarılan iller Yozgat, Rize, Kahramanmaraş ve Tokat olarak belirlendi.

Zorunlu hizmet sürelerine ilişkin iki önemli düzenleme daha yapıldı. Bunlar yönetmelikte şu şekilde yer aldı:

HİZMET SÜRESİ DEĞİŞİKLİĞİ

EK MADDE 3- Bu Yönetmelikte belirtilen il veya ilçelerin hizmet sürelerinin artırılması halinde; yeni hizmet süreleri, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce o yerde göreve başlamış olanlar için uygulanmaz. Herhangi bir nedenle il içerisinde veya ikinci bölge içinde yapılan yer değişikliklerinde, personelin hizmet süresinin hesaplanması, bölgede ilk göreve başladığı tarihte geçerli olan hizmet süreleri dikkate alınarak yapılır.

HİZMET BÖLGESİ DEĞİŞİKLİĞİ

EK MADDE 4- Bu Yönetmelikte belirtilen ikinci bölge il veya ilçelerin birinci bölge kapsamına alınması halinde, değişikliğin yürürlüğe girmesinden önce hizmet bölgesi değiştirilen yerde göreve başlayanlar, başladıkları tarihte geçerli olan hizmet süresini tamamlamaları durumunda ikinci bölge hizmetini tamamlamış sayılırlar.
Birinci bölge kapsamında iken, ikinci bölge kapsamına alınan il veya ilçelerde görev yapmakta olan personelin, Yönetmeliğin yürürlüğe girmesinden sonra bu yerde çalıştıkları süreler ikinci bölge hizmetinden sayılır."