BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Balıkesir'in ayvalık ilçesinde ayvalık belediyesi ile ticaret odası'nın ortaklaşa düzenledikleri 6. ayvalık zeytin hasat günlerinde, 5. zeytin pazarı'nın açılışının ardından ikinci günde zeytinyağı sektörünün devleri hasatta buluştu.

Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde Ayvalık Belediyesi ile Ticaret Odası'nın ortaklaşa düzenledikleri 6. Ayvalık Zeytin Hasat Günlerinde, 5. Zeytin Pazarı'nın açılışının ardından ikinci günde zeytinyağı sektörünün devleri hasatta buluştu.

Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Ayvalık'a bağlı Mutluköy'de bulunan Nostalji Tesisleri'nde yapılan hasatta, Türk zeytin sektörünün devleri ile Türk medyasının ünlü isimleri bir araya geldi.

Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Mutluköy'de yapılan etkinliklerde davetlilere sembolik zeytin hasadı yapıldı. Zeytin toplaması sırasında, zeytin ağacına eski usul sırıkla vurarak ağacın dallarındaki fidelerin kırılmasını önleyen sistemlerle zeytin mahsulü toplanılmasının davetliler tarafından ilgiyle izlendiği görüldü. Sembolik zeytin hasadı yapılmasının ardından dev bir çadırda 'Zeytin Altından Değerlidir' söyleşisi yapıldı.
Zeytinler Şenlikle toplanıyor

Zeytin'in altından daha önemli olmasının nedenlerini anlatan Mustafa Tan, "Ülkemizin bereketli topraklarının altında bulunan madenler geçici ama toprağın üzerinde bulunan zeytin ölümsüzdür. Her açılan maden ocağının ömrü 10-15 yıl ile sınırlıyken, kutsal olarak nitelendirdiğimiz zeytin ağaçları yüzyıllarca ürün verebilecek niteliğe sahiptir" diye konuştu.