BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Zekai Aksakallı eşi yaralıyken bile... Kahramanı niye yediler?

Bordo Berelilerin komutanı Zekai Aksakallı'nın görevinden alınıp başka bir yere atanmasına kamuouyundan tepki yükseldi. 15 Temmuz gecesinin kahramanı olan Zekai Aksakallı o gece yaralı eşini bırakıp darbeyi önlemeye koşmuştu. Peki neler oluyor, 15 Temmuz kendi kahramanlarını mı yiyor?

Abone ol

Özel Kuvvetler Komutanı Zekai Aksakallı ile ilgili gelişmeler gündemin ilk sırasına oturdu.15 Temmuz darbe girişiminin başarısız olmasında onun o gece sergilediği mücadele kritik önemdeydi.

Peki 15 Temmuz kahramanı olan Zekai Aksakallı neden görevden alındı?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan "" diye sorarak şunları yazdı;

"15 Temmuz’da “Fetullahçı çete”yi durduran kahramanların en başında geliyordu Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın başındaki Zekai Aksakallı Paşa... Zekai Paşa bir aslan kesilmişti 15 Temmuz’da... Darbeciler kendisini teslim almaya geldiğinde sonuna kadar savaşmıştı. Eşi yaralandığı halde teslim olmamıştı.

KOMUTANLARI KURTARMIŞTI
İşgal altındaki Özel Kuvvetler’i kurtarmak için ulaşabildiği silah arkadaşlarıyla birlikte işgalcilerle çatışmaya girmişti. Özel Kuvvetler Komutanlığı’nı FETÖ çetesinin elinden almayı başarmıştı. Televizyon kanallarına bağlanıp halka güven vermişti. Darbecilerin yakalanması, komutanların kurtarılması operasyonlarını koordine etmişti.

KÜSKÜN VE KIRGIN
Kısacası Zekai Paşa... Korkusuz, cesur, kararlı, çetecilere meydan vermeyen kahraman bir Türk subayı olarak bir anıt gibi yükselmişti.
İşitiyoruz ki... Küskünmüş, kırgınmış Zekai Paşa... Özel Kuvvetler’in başından alınmış... İstifa falan söz konusuymuş.

Vay arkadaş! Bir kere de bir devrim kendi kahramanlarını yemesin yahu!

Zekai Aksakallı kimdir ve nereli? 15 Temmuz'daki olay görüntüsü