BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,96
ALTIN 2.421,77

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

ABD'de Reza Zarrab'ın itirafçı olup sanık kürsüsünden kalkıp tanık kürsüsüne oturduğu Hakan Atilla davasında avukatlar ne yaptı? Zarrab'ın ünlü avukatı Benjamin Brafman davayı neden bu hale getirdi. Brafman'ı tanıyanlar ne dedi?

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

ABD'de Reza Zarrab'ın itirafçı olup sanık kürsüsünden kalkıp tanık kürsüsüne oturduğu Hakan Atilla davasında avukatlar ne yaptı? Zarrab'ın ünlü avukatı Benjamin Brafman davayı neden bu hale getirdi. Brafman'ı tanıyanlar ne dedi? Amerikalı adliye muhabirleri "Brafman’ı en başta Zarrab’ın avukatı olarak gördüğümüzde işlerin buraya geleceğini ve kendisinin eninde sonunda işbirliğine gideceğini anlamıştık. Çünkü Brafman kaybetmeyi sevmez” diye dedi. Hakan Atilla'nın avukatı Cathy Fleming’in performansı nasıldı? Hürriyet derledi...

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

EJDERHALI KADIN: Hazırlık duruşmalarındaki keskin çıkışları ve esprili tarzıyla adından bahsettiren Hakan Atilla’nın dev avukat ekibinden Cathy Fleming’in sırtında kırmızı ejderha deseni olan lacivert ceketi nedeniyle aramızdaki kod adı ‘Dragon Lady - Ejder Kadın’ kaldı. Bir öğle yemeği arasında yanına gittim; Türk basınında hakkında çok yazılıp çizildiğini hatırlatınca “Genç ve inceymiş yazıyorsanız sorun yok” diye sırıttı. Avukat Cathy Fleming’in arkasında Zarrab’ın ünlü şemalarından biri duruyor. Atilla’nın solundaki gözlüklü adam, onun diğer avukatı Victor Rocco. Zarrab’ın sol arkasında, FBI Türkçe uzmanı Bülent Bulut, elinde mikrofonu, simultane çeviri yapıyor.

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

DROGAN LADY SEYİRCİYİ KAYBETTİ: Savcı Yardımcısı Sid Kamaraju tarafından sorgulanırken kendisini neredeyse evinde hissettiği izlenimi uyandıran Zarrab’ı çapraz sorguda Fleming’in sarsacağını umarak hata etmişiz. İlk şoku Fleming’in Atilla’nın suçsuzluğunu kanıtlamak için diğer sanıkları ve hatta Halkbank’ı zorda bırakan delil ve tapeleri tekrar gündeme getirmesiyle yaşadık. İzleyici sıralarındaki herkes birbirine “Bu avukatların ücretini Halkbank ödemiyor muydu?” diye soruyordu. Yine de savunma makamının bir stratejisi var herhalde diye sabırla bekledik. Fleming dinletilen tapelerin kronolojisi üzerinden şema çizerek Atilla’nın Zarrab ile Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan tarafından alındığı söylenen hayali gıda ihracatı kararından haberi dahi olmadığını kanıtlamaya çalışıyordu. Ancak birincisi, Reza gibi şemaların efendisi değildi. İkincisi de devamlı odaktan saptı, zaman kaybetti ve hazırcevap Reza’ya laf yetiştiremedi. Reza’nın kendisinin düzeltmesine neden olacak bazı hatalı soruları özür dileyerek geri almak zorunda kaldı. Dağıldı, dosyalarını düşürdü, dolayısıyla da seyirciyi kaybetti.

Zarrab davasında avukatlar ne yaptı? Brafman faktörü...

BAŞSAVCIVEKİLİ JOON KİM TAKİPPTE: Yakın zamanda Türkiye’de hakkında soruşturma başlatılan ve geçen mart ayında ABD Başkanı Trump tarafından görevden alınan davanın ilk savcısı Preet Bharara’nın yerine vekâlet eden Joon H. Kim, Zarrab’ın ifadesi sırasında ekibiyle birlikte savcılık makamında oturmak yerine duruşmaları salonun en arkasından izledi. Sık sık salon dışına çıkarak akıllı telefonundan Twitter’a bakan ve davanın dışardaki yankısını takip eden Kim’le kısa bir sohbetimiz oldu. Kim’e “Bir noktada açıklama yapma niyetiniz var mı, mesela davanın finalinde” diye sordum. Böyle bir niyetinin olmadığını ve dava sonunda savcılık makamının klasik bir yazılı açıklama yapmasının muhtemel olduğunu söyledi. Ben “Korkarım siz de Bharara gibi Türkiye’de çok popüler olabilirsiniz” diye takılınca Kim bir kahkaha patlattı.