BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Bedrettin dalan: istanbul'un ilk büyükşehir belediye başkanı. istek vakfı ve yeditepe üniversitesi'nin kurucusu. anavatan partisi kurucuları arasında. 1990'da kurduğu demokrat merkez partisi bir yıl sonra doğru yol partisi'ne katıldı. bu parti çatısında bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra...

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Bedrettin Dalan: İstanbul'un ilk büyükşehir belediye başkanı. İstek Vakfı ve Yeditepe Üniversitesi'nin kurucusu. Anavatan Partisi kurucuları arasında. 1990'da kurduğu Demokrat Merkez Partisi bir yıl sonra Doğru Yol Partisi'ne katıldı. Bu parti çatısında bir dönem milletvekilliği yaptıktan sonra siyasetten çekildi. Başkanı olduğu İstek Vakfı'na ait Poyrazköy'deki arazide yapılan kazılarda bol miktarda silah ve cephanelik bulundu. Ergenekon iddianamesinde, Dalan'ın, örgütün fikri ve mail lideri olduğu yazılıyor. Eşinin sağlık sorunları nedeniyle Amerika'ya gittiğini, yakın zamanda döneceğini söylüyor. En son Cihan Haber Ajansı tarafından Amsterdam'da görüntülendi.

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Turhan Çömez: 22. dönem Ak Parti Balıkesir milletvekili. Yine bu partide genel başkan özel kalem müdürlüğü ve basın danışmanlığı yaptı. Eski Maliye Bakanı Unakıtan'a yönelik eleştiriler nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildi ve Şubat 2008'de "partiyi küçük düşürdüğü" gerekçesiyle ihraç edildi. Ergenekon davası nedeniyle 1 Temmuz 2008'de hakkında yakalama emri çıkarılan Çömez, dil eğitimi için gittiği İngiltere'den dönmediği için yakalanamadı.

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Pınar Selek: Sosyolog, araştırmacı ve yazar Selek, Mimar Sinan Üniversitesi, sosyoloji bölümünü birincilikle bitirdi. Aynı üniversitede doktorasını yaptı. Temmuz 2008'de Mısır Çarşısı'nda yaşanan ve yedi kişinin ölmesine, 127 kişinin de yaralanmasına neden olan patlamanın faili olduğu iddia edilen 15 kişiden biriydi. Tutuklandıktan 2,5 yıl sonra tahliye edildi. 2006'da patlamanın nedeni belirlenemediği için ceza verilmesine gerek olmadığı kararı verildi. Geçtiğimiz şubat ayında ise 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde verilen beraat kararını ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararını dikkate almayan Yargıtay Ceza Kurulu, Selek için müebbet hapis istedi. Yargıtay'ın kararını Almanya'da değerlendiren Selek, hukuk mücadelesini sürdüreceğini söyledi. 12. Ağır Ceza mahkemesi beraat kararında ısrar etti.

Yurtdışındaki kaçak ünlüler!

Mahir Sayın: Kurtuluş Hareketi ve Sosyalist Parti'nin kurucularından biri olan Sayan, solun önemli isimlerinden. 12 Eylül sonrası aldığı ricat kararı gereği uzun yıllar yurt dışında yaşadı.