BIST 10.169
DOLAR 32,23
EURO 35,13
ALTIN 2.471,08

Yürek hoplatan teleferikler

Yürek hoplatan teleferikler

Günümüzdeki teleferikler insanları taşıma amacıyla kullanılıyor olsa da 1644’te yapılan ilk teleferik belirli bir yükseklikten toprak ya da araç gereç taşımak için kullanılıyordu. daha sonra 19’uncu yüzyılda üretilen teleferikler madende kömür taşımacılığı için kullanılmaya başlandı. 1920’ler...

Yürek hoplatan teleferikler

Günümüzdeki teleferikler insanları taşıma amacıyla kullanılıyor olsa da 1644’te yapılan ilk teleferik belirli bir yükseklikten toprak ya da araç gereç taşımak için kullanılıyordu. Daha sonra 19’uncu yüzyılda üretilen teleferikler madende kömür taşımacılığı için kullanılmaya başlandı. 1920’ler itibariyle de insan taşımacılığında kullanılan teleferikler üretilmeye başlandı. Şimdi sizler Sizin için seçtiğimiz 11 ilginç teleferiğe gelin bir göz atın. Gözlerinize inanamayacaksınız...

Yürek hoplatan teleferikler

Heaven’s Gate Dağı teleferiği
Burada gördüğünüz teleferik Çin’in Zhangjiajie şehrinin 8 kilometre güneyinde bulunan Tianmen Chan dağında bulunuyor. Ancak bu geziyi yapmak biraz külfetli. Neden mi? Çünkü sizi önce yukarıya ulaşmanız için 999 basamak bekliyor!

Yürek hoplatan teleferikler

Masada teleferiği
Burada gördüğünüz teleferik ise 7455 metre uzunluğu ve 1279 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun teleferiği. Görüldüğü üzere ne başı ne de sonu varmış gibi duruyor ki; bu onun ilgi çekici yanı. İsrail’de bulunan Masada teleferiğinin özelliği, dağın tepesinde ziyaretçilerini ağırlayan tarihi bir kale bulunuyor olması.

Yürek hoplatan teleferikler

Haifa’s Stella Maris teleferiği
İsrail’de insanları Akdeniz kıyısından Carmel Dağı’nın tepesine neyin çektiği hala kafalarda bir soru işareti. Sizce bu teleferiğin korkunç yanı aşağıda bulunan otoyol mu yoksa denize düşme tehlikesi midir? Kimbilir belki ikisi de!