BIST 10.051
DOLAR 32,33
EURO 34,79
ALTIN 2.406,00

Yorgunluğa karşı harika formüller

Yorgunluğa karşı harika formüller

Yorgunluğun altında bazen ciddi hastalıklar gizli olsa da çoğu kez basit uygulamalarla kendimizi daha canlı, daha enerjik ve daha güçlü hissetmemiz mümkün.

Yorgunluğa karşı harika formüller

Neredeyse hepimiz kendimizi yorgun hissediyoruz. Yorgunluğun altında bazen ciddi hastalıklar gizli olsa da çoğu kez basit uygulamalarla kendimizi daha canlı, daha enerjik ve daha güçlü hissetmemiz mümkün. İşte yorgunluğu yenmenin formülleri... (Habertürk)

Yorgunluğa karşı harika formüller

Kış aylarının soğuk ve kasvetli havası, vitamin ve mineral eksiklikleri, tiroit hormonlarındaki bozukluklar, kullanılan ilaçlar, depresyon ve duygu durum değişiklikleri ile beslenme düzensizlikleri kişide halsizlik ve yorgunluğa neden oluyor. Bu sorundan doğru beslenme alışkanlığı, yeterli uyku ve sporla korunmamız mümkün. Beslenme ve Diyet Uzmanı Melis Torluoğlu yorgunluktan kurtulmanın 10 püf noktasını şöyle sıralıyor:

Yorgunluğa karşı harika formüller

1.GÜNE MUTLAKA KAHVALTIYLA BAŞLAYIN
Güne kahvaltıyla başlayan kişilerde başarı oranı ve günlük hareket kabiliyeti artıyor. Yeni veriler kahvaltı içeriğinin de bir o kadar önemli olduğuna işaret ediyor. Yapılan bir araştırmaya göre; 2 hafta süreyle her sabah yulaf gevreğinden oluşan, lifli gıdalarla beslenen kişiler kendilerini daha enerjik hissediyor. Midedeki yiyeceklerin yavaşça emilmesini sağlayan lifli gıdalar periyodik olarak tüketildiklerindeyse vücut daha güçlü ve dirençli oluyor.

Yorgunluğa karşı harika formüller

2.DÜZENLİ SU İÇİN
Vücudunuzdaki su oranının yüzde 2’sini kaybettiğinizde, enerjinizin de yüzde 20 oranında azaldığını biliyor muydunuz? Günde en az 8 bardak su içtiğinizde toksinlerden arınır, vücudunuzdaki metabolik süreçlerin düzenli ilerlemesini sağlar ve gün içinde kendinizi daha enerjik hissedebilirsiniz.