BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.470,96

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

Milyonlarca lise öğrencisi güzel bir üniversite hayaliyle yarın sınava girecek. Uzmanlar öğrencilere çeşitli uyarı ve tavsiyelerde bulunuyor. İşte sınava girecek olan öğrencilerin dikkat etmesi gerekenler...

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

Yarın birçok lise öğrencisi için hayatlarının en önemli günü. YKS sınavına girecek olan öğrencileri şimdiden bir telaş sardı. Her öğrecinin hayatında önemli bir noktada bulunan bu sınavlar beraberinde büyük bir stresi ve soru işaretlerini de getiriyor. Uzmanlar sınav öncesinde öğrencilerin tüm bu düşünceleri geride bırakmaları gerektiğini vurguluyor ve sınav öncesi dikkat edilmesi gerekenleri anlatıyor.

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

1- SON GÜN DERS ÇALIŞILIR MI?:Birçok öğrenci sınavın son günü yoğun bir şekilde ders çalışmayı seçebilir. Ancak bu durum sınav öncesi hem zihinsel hem de fiziksel bir yorgunluğa sebep olabilir. Üstelik öğrenci bildiği bir konuyu son günün heyecanıyla karıştırabilir ve soruları yanlış cevapladıkça sınav öncesi büyük bir karamsarlığa kapılabilir. Bu durumda doğru olan ders çalışmamanın daha sağlıklı bir tercih olduğudur. Eğer öğrenci ders çalışmadığı için kendini kötü hissederse son bir kez gözden geçirebilir. Ancak kesinlikle yeni bir konu öğrenmeye çalışılmamalıdır.

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

2- STRESE TESLİM OLMAYIN: Stres o kadar güçlü bir dürtüdür ki, en olumsuz düşüncelere hükmederek beyninizi kontrol altına alabilir. Bu durumu yaşayan öğrenciler ise her zaman en kötüsünü düşünür. Özellikle stresin doruk noktaya ulaştığı sınavın son günü bu düşüncelerle baş başa kalmak ve karşı koyamamak, istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Öğreniciler öncelikle stresle baş edebileceklerine inanmalı ve ‘Başaramayacağım, heyecandan tüm bildiklerin unutacağım’ gibi olumsuz önermeleri ‘Başarabilirim, çalıştım ve üzerime düşeni yaptım’ gibi olumlu önermelere çevirmelidir.

YKS sınavına girecek öğrencilere 5 önemli tavsiye!

3- BESLENME DÜZENİNİZİ DEĞİŞTİRMEYİN: Öğrencilerin en az önemsediği konuların başında beslenme geliyor. Ancak sınava bir gün kala ve sınav günü en önemli gündem konuları arasında yer alıyor. Çünkü bu konuda yapılan araştırmalar gösteriyor ki, dengeli beslenmeyle başarı arasında doğrudan bir bağ vardır. Dolayısıyla sağlıklı beslenme sınava hazırlanan öğrencilerin hayatının doğal bir parçası olmalıdır özellikle de sınava son bir gün kala… Bu durumda ‘Deşarj olacağım’ diye paketlenmiş hazır gıdalar yerine sağlıklı besinler tüketilmelidir. Vitamin yönünden zengin gıdalardan oluşan öğünler tercih edilmelidir.