BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
GÜNCEL

YGS adaylarına son hafta önerisi

YGS 13 Mart 2016 Pazar günü yapılacak. Eğitim Danışmanı Turgay Polat, YGS öncesi tavsiyelerde bulundu. Çocukların rutin düzenini bozmayın diyen Polat, son günlerde ders çalışmaktan kaçınılması gerektiğini söyledi.

13 Mart Pazar günü yapılacak YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınav) için NTV mikrofonuna konuşan Eğitim Danışmanı Turgay Polat, adaylara tavsiyeler verdi.


Polat, YGS'ye bir kaç gün kala velilere ve öğrencilere şu tavsiyelerde bulundu:


Stresi azaltmak başarıyı artıyor


'Çocuklarımızın hepsi zaten bu sınava hazır. Hepsi sınav sorularına benzer soruları defalarca çözdü. Çünkü bu sınav soruları uzaydan gelmiyor. Nasıl sorular çıkacağını gördüler. Sonuç itibariyle rahat olsunlar. Sorular aynı,sınav süresi aynı. Deneme sınavında aldıkları puanların benzerini alacaklar. O yüzden çok rahat olsunlar.


Son günlerde dersten uzaklaşmak gerekiyor


'Son hafta çalışma yoğunluğunu azaltsınlar. Yeni bilgi kazanayım derken eski bilgileri unutabilirsiniz. Bu nedense son hafta çalışmayı azaltmak, dinlenmek daha önemli. O yüzden Çarşamba-Perşembe gününden itibaren çocuklar sevdiği şeyleri yapsın.'


Çocuğun rutin düzenini değiştirmeyin


'Çocuğun rutin hayatını değiştirmeniz başarısızlığa yol açar. O yüzden bırakın, her gün ne yiyorsa onu yesin. Ne zaman yatıyorsa o zaman yatsın. Kalkış saati ona göre kalksın. Çocuğa 2 günde yeni bir hayat ritmi veremezsiniz ve vermeye çalışmayın.'


YGS arajındaki değişiklikler neler?


13 Mart günü yapılacak YGS'de değişiklikler yapılmıştı. Bu değişiklikler ise tercih sıralaması ve barajla ilgili oldu. YGS barajı 140'tan 150 puana çıkarıldı. Tercih sayısı ise 30'dan 24'e düşürüldü.

Sitene Ekle
Etiketler