BIST 9.645
DOLAR 32,58
EURO 34,90
ALTIN 2.438,48

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

YENİ Clio 5, Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki dünya lansmanı ile eş zamanlı olarak Bursa'da tanıtıldı. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, yeni Cilo 5'in otomotiv sektörüne damga vuracağını söyledi.

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

Renault Grubunun, yeni nesil araçları için benimsediği otonom, mobil ve bağlantılı otomobil konseptlerinden yola çıkarak tasarladığı Yeni Clio, Cenevre Otomobil Fuarı'ndaki dünya lansmanıyla eş zamanlı olarak Bursa'da tanıtıldı. Oyak Renault Genel Müdürü Antoine Aoun, Oyak Renault Fabrikaları'nın konferans salonundaki tanıtım toplantısında, tüm dünyanın merakla beklediği Yeni Clio'yu tanıtmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

Yeni Clio'nun seri üretimine en kısa süre içinde Oyak Renault Fabrikası'nda başlayacaklarını belirten Aoun, projede görev almak üzere 350 kişiye istihdam sağladıklarını ifade etti. Aoun, Yeni Clio'nun otomotiv sektörüne damga vuracağını dile getirerek, şöyle konuştu:

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

"Clio çok önemli, sembolik bir model. 30 yıldır var ve 15 milyon araç satıldı. Bugün de Renault Grubunun en çok satan aracı. Yeni Clio 3 konsepti içeriyor, otonom, mobil ve bağlantı. Hem iç hem de dış tasarımı da çok yenilikçi ve çekici. Yeni Clio hiç şüphesiz içerdiği yeni teknolojilerle, tasarımıyla ve yeni konseptiyle segmentinin ilk sırasında yer alacak. 

Yeni Renault Clio 5 Bursa'da tanıtıldı

Yeni Clio'nun geliştirilmesinde mühendislik, satın alma, kalite, finans, üretim ve lojistik bölümlerinde görevli çok sayıda çalışanımız, projenin ürün geliştirme ve devreye alma sürecinde Fransa'da ve fabrikamızda farklı görevler aldı. Kendi kategorisinin lideri olacak olan Yeni Clio, Renault Grubu tarafından yapılan 306 milyon avroluk bir yatırımın ürünü. Bu yatırımın 181 milyon avroluk kısmı Bursa'daki Oyak Renault Fabrikaları'na yapıldı. Bu yatırımın 125 milyon avrosu da Türkiye'deki yerel tedarikçilere yapıldı. Yaklaşık 70 yerel tedarikçi var. Aracımızın yerlilik oranı da yüzde 50-60 seviyesinde."