BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Seçimlerden her iki türkiye vatandaşından birinin oyunu alarak büyük bir zaferle çıkan başbakan recep tayyip erdoğan, önümüzdeki yıllarda reisicumhur olacak mı, onu zaman gösterecek. ama şimdiden erdoğan’ın ‘yeni türkiye’nin lideri’, ‘yeni cumhuriyet’in reisi’ olduğu...

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Seçimlerden her iki Türkiye vatandaşından birinin oyunu alarak büyük bir zaferle çıkan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki yıllarda reisicumhur olacak mı, onu zaman gösterecek. Ama şimdiden Erdoğan’ın ‘yeni Türkiye’nin lideri’, ‘yeni Cumhuriyet’in reisi’ olduğu söylenebilir

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Bir milenyum süreceği söylenen 28 Şubat’ın birinci yılının son günlerinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Siirt’te bir kürsüye çıkmış, kalabalığın önünde şiir okuyor: “Minareler süngü/Kubbeler miğfer/Camiler kışlamız/Müminler asker...”

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Şiir, Türk düşünürü Ziya Gökalp’in. Fiyasko laflar tarihine geçen “28 Şubat gerekirse bin yıl sürecek,” sözünün sahibi ise bir Türk düşünürü değil, yeni binyılın ilk Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hüseyin Kıvrıkoğlu.

Yeni Cumhuriyet'in reisi

Tarih, Karl Marx gibi kehanetten hoşlanan büyük filozofların bile söylemekten imtina edeceği cinsten bu sözün intikamını çabuk aldı. 28 Şubat’ta ana rahmine düşen Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) yeni bin yılın ilk yılında doğdu, ikinci yılında da iktidar oldu.