BIST 9.928
DOLAR 32,45
EURO 34,77
ALTIN 2.440,42

Yayınlandığı salonların büfeleri bile 48 milyon 500 TL kazandı

Yayınlandığı salonların büfeleri bile  48 milyon 500 TL kazandı

16 Şubat'ta vizyona girecek olan "Recep İvedik 5" merakla bekleniyor. Vizyon öncesi, filmin yaratıcısı Şahan Gökbakar açıklamalarda bulundu. Gökbakar "Recep İvedik"in bir ekmek kapısı yarattığını söyledi.

Yayınlandığı salonların büfeleri bile  48 milyon 500 TL kazandı

16 Şubat'ta vizyona girecek olan "Recep İvedik 5" merakla bekleniyor. Vizyon öncesi, filmin yaratıcısı Şahan Gökbakar açıklamalarda bulundu. Gökbakar "Recep İvedik"in bir ekmek kapısı yarattığını söyledi. ‘Recep İvedik’in rakamları size ne ifade ediyor? Bakınca ne hissediyorsunuz? Şahan Gökbakar: Bu rakamlar aslında başarımızın sayısal göstergesidir. Yıllardır sürdürdüğümüz bir başarı hikâyesinin rakamları. 2008’de başlayan ve büyük ses getiren bu proje, oluşturduğu etkiyi artırarak devam ediyor. Rakamlar bu serüvenin kilometre taşlarıdır.

Yayınlandığı salonların büfeleri bile  48 milyon 500 TL kazandı

‘Recep İvedik’in rakamları size ne ifade ediyor? Bakınca ne hissediyorsunuz? Şahan Gökbakar: Bu rakamlar aslında başarımızın sayısal göstergesidir. Yıllardır sürdürdüğümüz bir başarı hikâyesinin rakamları. 2008’de başlayan ve büyük ses getiren bu proje, oluşturduğu etkiyi artırarak devam ediyor. Rakamlar bu serüvenin kilometre taşlarıdır.

Yayınlandığı salonların büfeleri bile  48 milyon 500 TL kazandı

Senaryoyu hayata geçirebilmek için paraya ve ekibe gereksinim duyuyordum. Projeyi o dönem birçok yapımcıya götürdük ama kabul eden olmadı. Proje şans eseri, tesadüfler sonucu Faruk Aksoy’la buluştu. Başlarda pek kimsenin önem vermediği bu proje hayata geçtikten sonra Türkiye’nin en çok izlenen filmi oldu ve 9 yıldır şampiyonluğunu koruyor.

Yayınlandığı salonların büfeleri bile  48 milyon 500 TL kazandı

‘Recep İvedik’in yaşayacağı serüvenleri nasıl belirliyorsunuz? Ş.G.: Konular ‘Recep’i bir dünyanın içinde hayal etmemizle ortaya çıkıyor. Örneğin “Recep şuraya gitse ne komik olur değil mi?” gibi bir cümle kuruyorum ve üzerine Togan’la yaşanacak serüveni günlerce konuşuyoruz. Bütün filmlerimizi bu şekilde çektik. ‘Recep’i istediğimiz bir dünyada hayal ediyoruz. - “Film değil ki bu” yorumlarına ne dersiniz? Ş.G.: Bu konuda hiç kimseye cevap vermedik. Versek de hiçbir işe yaramazdı. Çünkü önyargıları kırmanın ne kadar zor olduğunu biliyorum. Dolayısıyla bir süre “Tu kaka” diyenlerin projeyi ve bunun aslında bir film olduğunu anlamasıyla geçti. ‘Recep İvedik’ hakkında önyargıları olanlar film televizyonlarda yayınlandıktan sonra fikir değiştirdi.