BIST 10.740
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.511,05

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Hava kirliliği, sigara ve güneşin yaydığı zararlı ışınlar, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. bunlar da zamanla cildinizi yaşlandırır. c vitamini bu tahribatı azaltan bir antioksidandır. deriye doğrudan uygulandığında güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur. kolajen üretimini...

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Hava kirliliği, sigara ve güneşin yaydığı zararlı ışınlar, serbest radikallerin oluşmasına neden olur. Bunlar da zamanla cildinizi yaşlandırır. C vitamini bu tahribatı azaltan bir antioksidandır. Deriye doğrudan uygulandığında güneşin zararlı etkilerine karşı cildi korur. Kolajen üretimini arttırarak cildinizin genç görünmesini sağlar.

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Yapılan araştırmalar C vitamininin, kanserden korunma noktasında etkili olduğunu gösteriyor. Taze sebze ve meyveler en iyi C vitamini kaynaklarıdır. Başta turunçgiller olmak üzere, yeşil yapraklı taze sebzelerde, maydanoz, kabak, soğan, domates ve kivide bol miktarda bulunur.

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Yağda çözülen bir vitamin olan E vitamini, kremlerde kullanıldığında kuru ve çatlamış cildi onarır. Cildi UVB tahribatından koruduğu için güneş kremlerinde sıkça kullanılır. Gıda takviyelerinde ve doğrudan cilde uygulanan krem ve losyonlarda da bulunur.

Yaşlanma karşıtı vitaminler

Doğru miktarda alınan E vitamini, serbest radikallerin verdiği zararların azaltılmasına yardımcı olur. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Fındık, ceviz, yeşil yapraklı sebzeler, soya yağı, kanola yağı gibi bitkisel yağlar en iyi E vitamini kaynaklarıdır.