BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,79
ALTIN 2.498,20
HABER /  DÜNYA

Yanal’dan iddialı sözler

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Çek oyuncu Michal Kadlec, Salzburg ile oynayacakları maçın Fenerbahçe için çok önemli olduğunu sö...

Abone ol

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal ve Çek oyuncu Michal Kadlec, Salzburg ile oynayacakları maçın Fenerbahçe için çok önemli olduğunu söyleyerek, kazanmak için sahada olacaklarını vurguladı.
Şampiyonlar Ligi 3.Ön Eleme Turu ilk maçında Salzburg ile karşılaşacak olan Fenerbahçe’de Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Çek oyuncu Michal Kadlec, maçın oynanacağı Red Bull Arena’da bir basın toplantısı düzenledi.

MİCHAL KADLEC: "KAZANMAK İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Basın toplantısında ilk olarak söz alan Çek oyuncu Michal Kadlec, "İlk önce hoş geldiniz demek istiyorum. Bildiğiniz üzere kamp dönemi geçirdik, hazırlık maçları yaptık. Bir arada olmaktan dolayı mutluyuz. Siz de biliyorsunuz, ilk önce Şampiyonlar Ligi’ne katılamayacaktık, ancak ardından katılma kararımız çıktı vardı şimdi de buradayız. Yoğun bir dönem geçirdik ama burada olduğumuz için mutluyuz. Yarın bütün mücadelemizle sahada olacağız. Herkes Şampiyonlar Ligi’nde oynamak ister. Biz de elimizden geleni yapacağız. Salzburg’u izledik ve inceledik. Biz buraya kazanmaya geldik" dedi.
Kadlec, rakiplerinin oynadığı 2 lig maçında da rakip ağlarına toplamda 10 gol atmasına ilişkin soruya, "Orta sahada ya da sağ ve sol bekte oynarım. Hocamın da dediği gibi biz buraya kazanmaya geldik. Rakibimize de saygı duyuyoruz" cevabını verdi.

ERSUN YANAL: "MÜCADELE EDEN BİR FENERBAHÇE İZLETECEĞİZ"
Teknik Direktör Ersun Yanal ise, kazanmak için Salzburg’a geldiklerini belirterek, “Avrupa ve Türk spor kamuoyunun dikkatini bu maç üzerine yoğunlaştı. Bizde Salzburg’a kazanmak için geldik. Stat dolacak. Burada ve dünyanın her yerinde çok sayıda Fenerbahçe taraftarı var. Onların ilgisi alakası oldukça fazla olacak. Gücümüzü taraftarlarımızdan alıyoruz. Bu gücü sahada kullanmak için çalışıyor ve mücadele ediyoruz. Mücadele eden bir Fenerbahçe izleteceğiz. Bu maça gelinceye kadar 3 hazırlık maçı yaptık ve yoğun bir kamp süreci geçirdik. Rakip ise 2 lig maçı oynadı. Rakibimizi yenecek güçteyiz. Bunun için mücadele edeceğiz. Her oynadığımız maçta daha iyisini oynayacak ve daha fazla mücadele edeceğiz. Salzburg güçlü ve disiplinli bir takım, Fenerbahçe ise çok güçlü bir takım" diye konuştu.

“BİZ BURAYA TURU GEÇMEK İÇİN GELDİK”
Avrupa’da oynayan her takımın belirli bir oyun disiplinine ve oyun sistemine sahip olduğu ifade eden Ersun Yanal, Salzburg içinse, "Avrupa’da her takım güçlü. Salzburg da onlardan bir tanesi. Her rakibi geçmek gibi bir misyonumuz var. Şu rakipten ya da bu rakipten ziyade bizim ne yapacağımız önemli. Biz buraya turu geçmek için geldik" dedi.

"HER MAÇ SONRASINDA FENERBAHÇE’NİN GELİŞTİĞİNİ GÖRECEĞİZ"
Her geçen gün daha iyi bir Fenerbahçe izleteceklerinin altını çizen Ersun Yanal, "Teknik detayı aramızda da paylaştık. Beni tanıyorsunuz. Oynattığım ve oynayacağımız futbol konusunda ısrar edeceğim. Her maç sonrasında Fenerbahçe’nin geliştiğini göreceğiz. Salzburg’u geçebilecek her türlü kaliteye ve oyuna sahibiz. Biz 4 haftalık süreçte birlikteyiz. Her geçen gün daha iyi olacağız. Fenerbahçe’nin oyuncuları sahada bu strateji içinde yer alacaklar" ifadelerini kullandı.

"ÖNCELİĞİMİZ 2 MAÇI GEÇİP ÜST TURA KALMAK"
Geçen yıl Fenerbahçe’nin UEFA Avrupa Ligi’nde önemli başarılara imza attığını belirten başarılı teknik adam, "Geçen yıldan oluşan Fenerbahçe kadrosu var. Şu anki kadromuza 3 kişi katıldı. Kafamdaki Fenerbahçe’ye ulaşmak için zaman gerekli ama yarın ki maçı kazanacağız. Kadromuzun geçen sene ki yaptığı performansın üzerine koyarak, Şampiyonlar Ligi’ne katılmak hedefimiz. Önceliğimiz 2 maçı geçip üst tura kalmak" dedi.
Ersun Yanal’ın Fenerbahçe ile ilgili ilk resmi maça çıkmasının hatırlatılması üzerine ise başarılı teknik adam, "Ben çok maç oynadım. Fark etmiyor" yanıtını verdi.

EMENİKE VE CARDOZO’NUN TRANSFERİ
Emenike ve Cardozo transferi ile ilgili soruya ise Ersun Yanal, şu yanıtı verdi:
“Açıklanan 2 oyuncu var. 2’side iyi oyuncular. Fenerbahçe’nin çıkarları ve menfaatleri doğrultusunda görüşmeler devam ediyor. İlerleyen günlerde bu konu netleşir. 2 oyuncunun da farklı özellikleri ve değerleri var. Fenerbahçe’nin çıkarları için hangisi gerekirse o olacak. Biz Başkanımızla her türlü detayı paylaştık. Kendisi bu konu ile ilgili bir zat ilgileniyor."