BIST 10.694
DOLAR 32,22
EURO 34,93
ALTIN 2.427,78

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Özel osm hastanesi kardiyoloji bölümü sorumlusu doç. dr. remzi yılmaz, özellikle yaz günlerine denk gelen ramazan ayında vatandaşların beslenmelerine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşların fazla gıda alımını azaltarak, oruca hazırlanmasını...

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Özel OSM Hastanesi Kardiyoloji Bölümü Sorumlusu Doç. Dr. Remzi Yılmaz, özellikle yaz günlerine denk gelen Ramazan ayında vatandaşların beslenmelerine daha fazla dikkat etmeleri gerektiğini belirterek, Ramazan ayına kısa bir süre kala vatandaşların fazla gıda alımını azaltarak, oruca hazırlanmasını önerdi.

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Ramazan ayının yaklaştığı bugünlerde, öğle öğününü kaldırıp, yerine kavun-karpuz gibi mevsim meyvelerinin tüketilmesinin, vücudun oruca alıştırılması açısından önemli olduğu bildirildi.

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Ramazan öncesinde toplam gıda tüketimine dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayan Yılmaz, ''Ramazan ayına yaklaştığımız bu dönemde öğle ve akşam öğünlerinin önemli ölçüde azaltılması gerekiyor. Öğle öğününü kaldırıp, yerine kavun karpuz gibi mevsim meyvelerini tüketmeye özen göstermek vücudun oruca alıştırılması açısından uygundur. Böylelikle vücudun dengesi korunarak, Ramazan ayına girilebilmesi sağlanacaktır'' dedi.

Vücudunuzu Ramazan'a hazırlayın

Doç. Dr. Yılmaz, Ramazan ayında da daha çok sebze ve sıvı tüketimine yönelik iftar sofralarının hazırlanmasının tercih edilmesi gerektiğini dile getirerek, iftarda bir anda ciddi miktarda gıda tüketiminin yerine daha çok açlığı yatıştırıcı hafif gıdaların tüketilmesinin daha doğru olacağını ifade etti.