BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  DÜNYA

Vatan hasretini türküyle anlattı

Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın kentteki Suriyeli sığınmacıları ziyareti sırasında, bir gencin vatan hasretini ’Suriye benim cennet vatanım’ adl...

Abone ol

Siirt Valisi Ahmet Aydın’ın kentteki Suriyeli sığınmacıları ziyareti sırasında, bir gencin vatan hasretini ’Suriye benim cennet vatanım’ adlı türkü ile ifade etmesi herkesi duygulandırdı.
Vali Aydın, Suriye’de çıkan olaylar sonucu ülkemize sığınmacı olarak gelen ve bu kapsamda Siirt Marmara Yatılı Bölge Okulu’na yerleştirilen aileleri ziyaret etti. 14 aileyi Siirt’te barındırdıklarını ifade eden Vali Aydın, ihtiyaçları ile de yakından ilgilendiklerini belirterek, "Suriye’de çıkan olaylardan ötürü ülkemize ve ilimize yerleşen sığınmacılara kucak açtı. Onlara vatan hasretini hissettirmemeye çalışıyoruz. Kardeşlerimiz gibi gördüğümüz bu ailelerin her türlü ihtiyacıyla yakından ilgileniyoruz. Bugün yaptığım incelemelerde ve onlarla yaptığım görüşmede ülkemize karşı olan sevgi ve memnuniyetlerini bizzat gördüm. Onların sorun ve taleplerini imkanlarımız ölçüsünde çözme gayreti içindeyiz" dedi.

VATAN HASRETİNİ SÖYLEDİĞİ TÜRKÜYLE DİLE GETİRDİ
Suriyeli çocuklarla da yakından ilgilenen Vali Ahmet Aydın, küçüklere 10’ar lira büyüklere ise 20’şer lira bayram harçlığı dağıttıktan sonra Suriyeli ailelerle sohbet etti. Vali Aydın, sohbet sırasında sesi güzel olan birinden türkü söylemesini istedi. Gençlerden biri, Arapça’dan ’Suriye benim cennet vatanım’ adlı türkü ile vatan hasretini dile getirmesi Vali Aydın, başta olmak üzere Suriyeli sığınmacıları duygulandırdı. Uzak oldukları ülkelerinden vatan hasreti çektiklerini söyleyen sığınmacılar, Türkiye’nin de kendilerinin ikinci vatanı olduklarını ve her konuda kendilerine yardımcı olan Türkiye’ye, Vali Aydın nezdinde teşekkür etti.
(İHA)
Ziyaret, verilen tatlı ikramı ile son buldu.