BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,77
ALTIN 2.433,39

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevini sürdüren ABD'li astronot Randy Bresnik, Türkiye'nin üzerinden geçerken çektiği yeni İstanbul fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) görevini sürdüren ABD'li astronot Randy Bresnik, Türkiye'nin üzerinden geçerken çektiği yeni İstanbul fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı. NASA astronotu Randy Bresnik Twitter üzerinden ''Günaydın İstanbul'' mesajı ile birlikte İstanbul sabahının fotoğrafını paylaştı. İstanbul'un kuzeyinden çekilen fotoğrafta önümüzdeki yıl tamamlanması beklenen üçüncü havalimanının boyutları net bir şekilde görülebiliyor. Fotoğrafta Yavuz Sultan Selim Köprüsü de yer alıyor.

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

Astronot Randy Bresnik, geçtiğimiz hafta uzay görevi sırasında Türkiye'nin üzerinden geçerken İstanbul'un gece görüntüsünü çekmiş ve takipçileri ile paylaşmıştı. Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), her gün uzaydan çekilen fotoğrafları 'günün fotoğrafı' başlığı altında paylaşıyor. Bu bağlamda NASA geçtiğimiz gün, günün fotoğrafı olarak İstanbul'un uzaydan görüntüsünü seçti.'Boğazın Köprüleri' başlığı altında paylaşılan fotoğrafta, İstanbul'da yerleşimin özellikle sahil kesimlerine doğru yoğunlaştığının göze çarptığı ifade edildi.

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

İstanbul'un gece görünüşünde en çok Boğaz üzerindeki iki köprünün de uzaydan belirgin şekilde görünür olması dikkat çekiyor.Karadeniz ile Marmara Denizi'ni birbirine bağlayan yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki İstanbul Boğazı üzerinde yer alan iki asma köprü, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet, ISS'ten ışıl ışıl görünüyorlar. İstanbul fotoğrafını farklı çözünürlüklerde yayınlayan NASA bilgi notunda, resmin, kentin Asya tarafının büyük kısmını kapsamasına rağmen Avrupa yakasının belli bir kesiminin göründüğünü belirtiyor. İstanbul'un 13,5 milyonluk nüfusuyla Avrupa'nın en büyük şehirlerinden biri olduğunun vurgulandığı bilgi notunda, fotoğrafın karanlık kesimlerini ormanların oluşturduğu vurgulandı.

Uzaydan Türkiye böyle görünüyor...

Uluslararası Uzay İstasyonu'nda altı ay yaşayacak olan İtalyan astronot Paolo Nespoli, uzaydan çektiği Türkiye fotoğraflarını Twitter'da yayınladı.