BIST 10.400
DOLAR 32,21
EURO 35,01
ALTIN 2.409,72

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

6,4 milyar kilometre yol yapıp 67P kuyruklu yıldızına ulaşan uzay aracı Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) projesi olan Rosetta'nın yöneticilerinden Stefano Mottola kuyruklu yıldız partiküllerinin ısınan kuyruklu yıldızdan çıkan gazların etkisiyle yüzeyden havalandıktan sonra kütle çekimiyle tekrar yüzeye indiği anda rüzgar etkisine benzer bir şekilde toz birikintilerini hareket ettirmiş olabileceğini söyledi.

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

NASA uzay aracı Dawn'ın yörüngesine yaklaştığı cüce gezegen Ceres'ten elde edilen en son fotoğrafta, gök cisminin yüzeyinde esrarengiz ışıklar dikkat çekti. NASA, ilk gözlemlerde Ceres'in yüzeyinde sadece bir ışık görüldüğünü, en son gözlemde ise iki ışığın belirlenmesinin son derece kafa karıştırıcı olduğunu belirtti.

Uzaydan inanılmaz fotoğraflar

Ceres'te esrarengiz ışıklar
NASA tarafından yapılan açıklamada bilgi veren Almanya'nın Max Planck Güneş Sistemi Araştırma Enstitüsü'nden Andreas Nathues, "Bu tamamen beklenmedik ve sırrını henüz bilmediğimiz bir durum... Daha parlak olan nokta, kameramızla görüntülemek için çok küçük. Ancak küçük olmasına rağmen Ceres üzerindeki en parlak yeri temsil ediyor" dedi.