BIST 10.159
DOLAR 32,22
EURO 35,07
ALTIN 2.472,20

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Avrupa uzay ajansı (esa), 10 yıl önce 8 ton ağırlığındaki envisat uydusunu uzaya yolladı. planlanan görev süresi iki katına çıkarılan envisat, geride kalan 10 yıl boyunca dünya’nın yörüngesini 50 bin defa turladı ve birbirinden güzel sayısız fotoğraf çekti.dünya’yı ve atmosferi izlemek için...

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Avrupa Uzay Ajansı (ESA), 10 yıl önce 8 ton ağırlığındaki Envisat uydusunu uzaya yolladı. Planlanan görev süresi iki katına çıkarılan Envisat, geride kalan 10 yıl boyunca Dünya’nın yörüngesini 50 bin defa turladı ve birbirinden güzel sayısız fotoğraf çekti.

Dünya’yı ve atmosferi izlemek için üzerinde yedi cihaz bulunduran Envisat, radar kullanarak bulutların ötesine geçerek okyanusları, karayı, ozon tabakasını ve atmosferdeki zehirli gazları gözlemleyebiliyor.

Bilim dünyası Envisat’ın göreve başlamasının 10’ıncı yılını kutlarken, gözlem uydusunun çektiği fotoğraflar Dünya’nın sahip olduğu güzelliği çok daha etkileyici bir şekilde sunuyor.

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Envisat girdaplar içeren bulut kümesini, 6 Haziran 2010 tarihinde Kanarya Adaları üzerinde çekti. Afrika’nın batı kıyısından yaklaşık 95 km açıkta bulunan takımadalar , El Hierro, La Palma, La Gomera, Tenerife, Gran Canaria, Fuerteventura ve Lanzarote adalarından oluşuyor.

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Envisat, Atlantik ve Pasifik Okyanusu’nu birbirine bağlayan Kuzeybatı geçidindeki McClure Boğazı’nı 31 Ağustos 2007’de böyle görüntüledi. Boğaz, Ağustos 2007’den bu yana tamamen açık durumda.

Uzaydan çekilen büyüleyici fotoğraflar

Cezayir Sahrasındaki Tanezrouft Havzası’nın Envisat tarafından çekilen fotoğrafı. Yüzey ne kadar karmaşık ve pürüzlü olursa, fotoğraflarda o kadar parlak beliriyor. Karanlık bölgeler ise yumuşak kayaların, kumların veya küçük taşların kapladığı alanları gösteriyor. Tanezrouft Havzası’nın fotoğrafı, Mart 2009, Haziran 2009 ve Eylül 2009’da çekilen üç fotoğrafın bir araya getirilmesiyle oluşturuldu.