BIST 10.034
DOLAR 32,47
EURO 34,93
ALTIN 2.405,57

Unutulmaz hakem hataları

Unutulmaz hakem hataları

Hakem hataları futbol tarihinin en çok tartışılan konularındandır. insanın olduğu yerde hataların olması gayet doğaldır. ancak bazı hatalar var ki saç baş yoldurtan cinsten...

Unutulmaz hakem hataları

Hakem hataları futbol tarihinin en çok tartışılan konularındandır. İnsanın olduğu yerde hataların olması gayet doğaldır. Ancak bazı hatalar var ki saç baş yoldurtan cinsten...

Unutulmaz hakem hataları

22 Haziran 1986 Arjantin-İngiltere: Arjantin’in iki gol atıp tur atladığı maça damga vuran isim kuşkusuz Diego Armando Maradona olmuştur. 51. Dakikada ceza sahasına yapılan ortada topa yükselen Maradona eliyle müdahale eder ve gol olur. İngiliz futbolcuların itirazları Tunuslu hakem Ali Bin Nasser’in kararını değiştirmez. Maradona attığı bu golle hakem Nasser de verdiği gol kararıyla dünya kupaları tarihindeki yerlerini alırlar.

Unutulmaz hakem hataları

27 Haziran 2010 Almanya-İngiltere: Almanya'nın 4-1'lik galibiyetiyle sonuçlanan maç, 2-1 Almanya üstünlüğü ile devam ederken, 38. dakikada Frank Lampard'ın ceza sahası dışından çektiği şutta top üst direğe çarpıp kaleye girdi. Ancak maçın Uruguaylı hakemi Jorge Larrionda, topun çizgiyi bir metre geçtiği pozisyonda golü vermedi ve maçı devam ettirdi. Dev ekranda pozisyonun verilmesiyle İngiliz taraftarlar adeta çılgına döndüler. Ancak hakem kararını değiştirmedi.

Unutulmaz hakem hataları

20 Haziran 2010 Brezilya-Fildişi Sahilleri: Hakem hataları ile süslenen 2010 Dünya Kupası’nda bir büyük hata da Brezilya ve Fildişi arasında oynanan grup maçında yaşandı. Maç 1-0 Brezilya’nın üstünlüğü ile devam ederken Louis Fabiano 51. Dakikada topu iki kez eliyle düzeltip golü attı. Hakem Stephane Lannoy pozisyonu görmedi ve golü geçerli saydı.