BIST 9.559
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.488,86
MEDYA

Ünlü siyasetçiyi tanıdınız mı?

Habertürk kanalında Veyis Ateş'in sunduğu Akılda Kalan programına katılan Doğu Perinçek, çocukluk ve gençlik yıllarından bahsetti. Postacı bir aileden gelen Perinçek, büyük dedesinin de Mekke Posta Müdürü olduğunu söyledi

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Habertürk kanalında Veyis Ateş'in sunduğu 'Akılda Kalan' programına konuk oldu.
Canlı yayında Doğu Perinçek'in çocukluk yıllarında anne babasıyla çekilen bir kare geldi ekranlara.

Yayımlanan fotoğrafın sağındaki Doğu Perinçek'in babası Sadık Perinçek, 16 yıl milletvekilliği yaptı. Fotoğrafın solundaki ise Doğu Perinçek'in annesi Lebibe Perinçek.


EFSANE BİR AŞK YAŞAMIŞLAR

Doğu Perinçek'in anlatımına göre babası, annesine Sivas Lisesi'nde aşık oluyor ve bu aşk yıllarca konuşuluyor, efsane oluyor. Sivas Lisesi'nde biri sevdiği zaman 'Sadık'ın Lebibe'ye aşkı' diye anlıyor.


PERİNÇEK GENÇLİK YILLARINI ANLATTI

Gençlik yıllarını anlatan Perinçek, "1964 yılında Hukuk Fakültesini bitirdim. 1972 yılına kadar 8 yıl Hukuk Fakültesi Kamu Hukuku Kürsüsü'nde görev aldım. 68 hukuk doktoru oldum. Tam doçent olmak üzereydim 12 Mart geldi. Ondan sonra hapishaneler, devrimci mücadeleler, siyaset... Hukukçuyum ve siyasetçiyim." ifadelerini kullandı.


BÜYÜK BÜYÜK BABASI MEKKE PTT MÜDÜRÜ

Annesinin babası İbrahim Olcaytu'dan bahseden Perinçek dedisinin eğitim müfettişi olduğunu söylüyor. Babasının babasından da bahseden Perinçek, "PTT'ci ailesi babam tarafı. Babamın büyük babası Mekke'nin PTT müdürü, Cidde'nin PTT müdürü Hacı Sadık." dedi.

Sitene Ekle