Ünlü gazeteci parçalanmış halde bulundu itiraf geldi
DANİMARKA'da bir haber için denizaltı ile gezintiye çıktıktan sonra başı, kolları ve bacakları kesilmiş olarak bulunan İsveçli gazeteci Kim Wall'un başı Kopenhag'da denizde bulunmuştu. Tek sorumlu olarak görülen mucit Peter Madsen her şeyi itiraf etti.
Dünya bu haberle çalkalandı. Danimarka'da haberini yapmak için mucit Peter Madsen'ın denizaltısına gittikten sonra kaybolan gazeteci Kim Wall'un daha sonra parçalara ayrılmış cesedi Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da denizde bulunmuştu.Danimarka polisi hedef oklarını mucit Peter Madsen'e yoğunlaştırmıştı ki itiraf geldi. İtiraf geldi gelmesine ama yaptığı savunmanın akla sığar yanı yok.
30 yaşındaki Kim Wall en son 10 Ağustos'ta, Peter Madsen'ın kendi yaptığı denizaltısına binerken görülmüştü. Wall bu sırada denizaltının hikâyesiyle ilgili bir haber yazıyordu. Ancak genç gazeteciden bir daha haber alınamadı.
46 yaşındaki mucit Peter Madsen cinayetle suçlanmış ancak tüm suçlamaları reddetmişti.
BBC'nin haberine göre Danimarka polisi, Madsen'ın aynı zamanda Wall'ın bedenine ait parçaları denize attığını da kabul ettiğini açıkladı. Madsen polise verdiği ifadede kendisi güvertedeyken denizaltında görülen karbonmonoksit zehirlenmesinden dolayı Wall'un hayatını kaybettiğini öne sürdü.