Galatasaray’a, Portekiz ekibi Alverca’da forma giyen 20 yaşındaki Fransız stoper Bastien Meupiyou’nun önerildiği ileri sürüldü. Sol ayaklı savunmacı, geçen sezon sergilediği performansla Borussia Dortmund ve Napoli gibi Avrupa kulüplerinin de dikkatini çekmişti.
Abone olGalatasaray’da yeni sezon öncesi transfer çalışmaları sürerken sarı-kırmızılılara önerilen isimler arasına Bastien Meupiyou da eklendi. Futbol muhabiri Yağız Sabuncuoğlu’nun x hesabından aktardığına göre, Portekiz Birinci Futbol Ligi ekiplerinden Alverca’da oynayan Fransız savunmacı, Galatasaray yönetimine önerildi. Transferin şu aşamada öneri seviyesinde olduğu aktarılırken, sarı-kırmızılıların oyuncu için resmî girişimde bulunduğuna ilişkin bir bilgi paylaşılmadı.

Sol ayaklı ve 1.91 metre boyunda
19 Mart 2006’da Paris’te dünyaya gelen Meupiyou, 1,91 metre boyunda ve ağırlıklı olarak stoper mevkisinde görev yapıyor. Sol ayağını kullanan genç futbolcu, savunmanın merkezinin yanı sıra gerektiğinde ön libero olarak da oynayabiliyor.
Altyapı eğitimini Nantes’ta alan Meupiyou, 2024 yazında İngiliz ekibi Wolverhampton Wanderers’a transfer oldu. Burada istediği süreleri bulamayan Fransız oyuncu, Temmuz 2025’te Alverca’ya geçti. Meupiyou’nun Portekiz temsilcisiyle Haziran 2028’e kadar sözleşmesi bulunuyor.

İlk tam sezonunda 32 maça çıktı
Meupiyou, 2025-2026 sezonunda Alverca formasıyla 32 karşılaşmaya çıkarak profesyonel kariyerindeki ilk tam sezonunu geçirdi.
Genç savunmacı, Alverca’nın Portekiz Ligi’ni 11’inci sırada tamamlamasında düzenli forma giyen oyunculardan biri oldu. Meupiyou, sezonun ardından yaptığı değerlendirmede Portekiz’de özellikle taktik açıdan önemli gelişim gösterdiğini ifade etti.