BIST 10.166
DOLAR 32,29
EURO 35,09
ALTIN 2.398,03
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ümraniye'de tüm engeller kalkacak

Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can, bugün düzenlenen programla 15 engelli vatandaşa akülü engelli aracı hediye etti.

Abone ol

Sosyal belediyecilik alanında önemli proje ve hizmetleri hayata geçiren Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, katıldığı bir televizyon programında verdiği sözü tutarak, Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği’ne kayıtlı 10 engelli vatandaşla, Ümraniyeli 5 vatandaşa akülü engelli aracı hediye etti. Ümraniye Belediyesi Nikâh Sarayı’nda düzenlenen bir programla araçları vatandaşlara kendisi takdim eden Başkan Hasan Can, bugün kadar olduğu gibi bundan sonra da engelli vatandaşların yanında olmaya devam edeceklerini söyledi.

‘ENGELLİ KARDEŞLERİMİZE HAYATI KOLAYLAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ’

Konuşmasında Ümraniye Belediyesi’nin önceki dönemden bugüne engelli vatandaşlara yönelik hizmetlerinden örnekler veren Başkan Can, şunları söyledi: "Gerek görevde bulunduğumuz ilk dönem ve gerekse bu yeni dönemde sosyal belediyeciliğin bir gereği olarak engelli kardeşlerimizin hep yanında olduk. Her türlü ihtiyaçlarını karşılamak, onlara hayatı kolaylaştırmak için imkânlarımızı seferber ettik. Belediye olarak engelli kardeşlerimiz için ‘Engelleri Birlikte Aşıyoruz’ sloganıyla çalışmalar başlattık. 2 adet asansörlü engelli aracımız her gün randevu alan engelli kardeşimizi bulunduğu yerden alarak gitmek istediği yere bırakıyor. Daha sonra oradan alarak, aldığı yere bırakıyor. Araçlarımız bugüne kadar 5 binden fazla sefer yaptı. Bugün de 15 kardeşimize akülü engelli aracı veriyoruz. Hayatın bizlere ne zaman ne getireceğini bilemeyiz. Dolayısıyla hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Bu nedenle hayatı birbirimiz için kolaylaştırmalı, engelli kardeşlerimizi bu noktada daima öncelikli olarak düşünmeliyiz. Desteğimiz bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da devam edecek."

İŞİTME ENGELLİ ŞEYMANUR’A YARDIM SÖZÜ

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş da yaptığı konuşmada Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkür etti. Başkan Can’ın sosyal hizmetlerde gösterdiği hassasiyetin yerel yönetimlerce örnek alınması gerektiğinin altını çizen Baş, televizyon programında kendilerine verilen sözü tutan Başkan Can’ın kendilerini çok mutlu ettiğini ifade etti.

Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği Genel Başkanı Ramazan Baş, engelli vatandaşlara yaptığı hizmetlerden dolayı, Başkan Hasan Can’a bir teşekkür plaketi verdi.

Daha sonra akülü araçları engelli vatandaşlara takdim eden Başkan Hasan Can, hepsiyle ayrı ayrı ilgilendi. Araç verilen engelli vatandaşlardan Şeymanur’un aynı zamanda işitme engelli olduğunu öğrenen Başkan Can, kendisine işitme cihazı sözü verdi.