Ümit Dikbayır AK Parti yoluna girince eski defterler açıldı Meral Akşener anekdotu
Bağımsız milletvekili Ümit Dikbayır'ın 14 Ağustos 2026 tarihinde AK Parti'ye katılacağı yönündeki haberler gündem oldu. İYİ Parti'den milletvekili seçilen ve sonrasında istifa edip CHP'ye katılan Ümit Dikbayır, üçüncü parti için yol alıyor. CHP'den istifa edip bağımsız vekil olan Ümit Dikbayır AK Parti'ye transfer iddialarını yalanlamazken eski defterler yeniden açıldı. Bunlar içinde en dikkat çekici olan ise gazeteci Deniz Zeyrek'in anlattığı Meral Akşener anekdotu.
Kulisler Ümit Dikbayır'ın AK Parti'ye transfer olacağı haberleriyle çalkalanıyor. Bu haberleri şimdiye kadar yalanlamayan Ümit Dikbayır'ın AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümünü kutlayacağı 14 Ağustos'ta AK Parti'ye katılacağı söyleniyor. Ümit Dikbayır bu katılımla 3 yılda 3 parti değiştirmiş olacak.
İYİ PARTİ'DEN NEDEN İHRAÇ EDİLMİŞTİ
Ümit Dikbayır'ı kamuoyu enflasyona dikkat çekmek için her ay eşiyle birlikte yaptığı market alışverişleri ile tanıdı. Ümit Dikbayır, 2023 yılında İYİ Parti milletvekili olarak meclise girdi. Ümit Dikbayır, 5 Aralık 2023 tarihinde Meral Akşener’in ailesinin ve özel kalem müdürü Esma Bekar’ın banka hesaplarını incelettiği iddiasının kamuoyunda gündem olmasının ardından genel başkan sevkiyle partiden ihraç edildi.
CHP VEKİLİ OLDU 1 YIL DOLMADAN...
Bir süre bağımsız kalan Ümit Dikbayır, 21 Ekim 2025’te CHP’ye katıldı. Ümit Dikbayır, bir yıl bile dolmadan 23 Haziran 2026’da CHP’den de istifa etti. Siyasete yaklaşık iki aydır bağımsız milletvekili olarak devam eden Ümit Dikbayır, şimdi 3. partisine yol alıyor. 14 Ağustos’ta AK Parti’ye katılması beklenen Ümit Dikbayır, üç yıl içinde üç parti değiştirmiş olacak.
DENİZ ZEYREK'İN ANLATTIĞI AKŞENER ANEKDOTU
Ümit Dikbayır'ın transfer haberleri kulislerden konuşulurken gazeteci Deniz Zeyrek'ten ilginç bir anekdot geldi. AK Parti'ye transfer haberini duyunca şaşırdığını söyleyen Deniz Zeyrek, şunları aktardı:
-“Ümit Dikbayır’ın geçeceğini 2 hafta önce duydum o kadar da değil dedim. Sonra bir anekdot anlattı bana kaynağım ben de tamam geçebilir dedim.
-Her yerde kendini Meral Akşener’in akrabası olarak tanıtıyormuş. Bir gün Akşener , genel idare kurulunda ‘Ya ümit bey sen benim akrabam mısın’ diye sormuş . O da ‘Yok nereden çıkardınız’ demiş. Akşener de ‘O zaman niye her yerde akrabam olduğunu söylüyorsun’ demiş. Cevap verememiş.
-Böyle detayları öğrenince önce İYİ Parti sonra CHP şimdi AK Parti’ye geçmesine şaşırmıyor. “
GEÇEN YIL GEÇMEM DEMİŞTİ...
Ümit Dikbayır, Ağustos 2025 tarihinde katıldığı bir TV programında kendisine üç kez AK Parti’den teklif geldiğini açıklayarak şunları söylemişti:
-“AK Parti beni üç kez davet etti. Muhalefetin oyunu alıp, o oyu iktidara taşımayı asla doğru bulmam. Yıllardır uygulamalarını eleştirdiğimiz, vatandaşın hakkını gasp eden politikalara karşı mücadele etmiş biriyim. O yapının parçası olamam”.
ÜMİT DİKBAYIR VE EŞİNİN MARKET VİDEOLARI
Kamuoyu Sakarya milletvekili Ümit Dikbayır'ı her ay eşi Nigar Dikbayır ile birlikte yaptığı market videoları ile tanıdı.

Pahalılığı ve yüksek enflasyonu her ay yaptığı market alışverişiyle eleştiren Ümit Dikbayır son videosunu 29 Mayıs’ta çekti.