BIST 9.645
DOLAR 32,53
EURO 34,89
ALTIN 2.429,92
GÜNCEL

Ulaştırma Bakanı'nda 3. köprü açıklaması

Bakan Ahmet Arslan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün 26 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın katılımıyla düzenlenecek bir törenle açılacağını belirtti.

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 26 Ağustos'ta açılışı gerçekleşecek olan Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde incelemelerde bulundu. Açılışa hazır hale getirilen köprüde incelemelerin ardından bakan Arslan, köprünün Avrupa Yakası'ndaki ayağı olan Garipçe'de basın toplantısı düzenledi.


Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün rekor bir sürede bitirildiğini ifade eden Arslan, " 36 ayda bitirilmesi öngörülüyorken 27 ayda bitirdiğimiz bir projedir. Sadece İstanbul'un 3. gerdanlığını değil bununla birlikte açtığımız 235 kilometre 4 şerit gelişli 4 şerit gidişli otoyolu düşündüğünüz zaman devasa bir proje rekor sürede bitirilmiştir. Projenin maliyeti 8 buçuk milyar TL'dir. Bu büyüklükteki bir projenin 27 ayda bitirilmesi sadece Türkiye açısından değil dünya açısından rekor bir süredir" diye konuştu.

Sitene Ekle
Etiketler