BIST 10.083
DOLAR 32,37
EURO 34,78
ALTIN 2.442,93
HABER /  DÜNYA

Uçak binaya çarptı: 150 ölü!

Nijerya'da yaklaşık 150 yolcu taşıyan uçak ülkenin en büyük şehri Lagos'ta 2 katlı bir binanın üstüne düştü.

Abone ol
Nijerya’da iç hat seferi yapan bir yolcu uçağı, ülkenin en büyük kenti Lagos’ta kilise ile iki katlı bir binaya çakıldı.

Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'da binaya çarpan uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın tamamı öldü.

Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtti.

Lagos yerel hükümeti ise uçakta 150 kişinin bulunduğunu açıkladı.

Binaya çarpan yolcu uçağı, Lagos'dan başkent Abuja'ya gidiyordu.

ÜÇ GÜNLÜK YAS İLAN EDİLDİu.20120604100418.jpg
 
Nijerya'nın en büyük kenti Lagos'da meydana gelen uçak kazasından sonra Devlet Başkanı Goodluck Jonathan, üç günlük yas ilan etti.

BBC'nin haberinde, uçaktaki tüm yolcu ve mürettebatın hayatını kaybetmesiyle sonuçlanan kazadan sonra üç günlük yas ilan eden Devlet Başkanı Jonathan'ın, kazanın, ''olabildiğince kapsamlı'' soruşturulması emrini de verdiği bildirildi.

Bu arada yetkililer, uçağın Lagos'a gitmek üzere başkent Abuja'dan hareket ettiğini duyurdu. Daha önce yolcu uçağının, Lagos'dan başkent Abuja'ya gittiği ve kazanın kalkıştan kısa bir süre sonra meydana geldiği bildirilmişti.

Lagos emniyetinin sözcüsü Joseph Jaiyeoba, kazanın, Lagos Havaalanı'nın kuzeyinde, kalabalık İju semtinde meydana geldiğini belirtirken, Nijerya Ulusal Acil Durum Dairesi Sözcüsü Yuşau Şuaib, uçağın çarptığı bina ve civarında da hayatını kaybedenlerin olabileceğini, ölü sayısının artabileceğini kaydetti.

Nijeryalı sivil havacılık yetkilisi Harold Denuren, kazada Dana Havayolu şirketine ait yolcu uçağından kurtulan olmadığını belirtmiş, Lagos yerel hükümeti de uçakta 153 kişinin bulunduğunu açıklamıştı.