BIST 13.935
DOLAR 47,20
EURO 53,92
ALTIN 6.162,05
HABER /  GÜNCEL

Tutuklanan Oğuzhan Uğur'un savcılık ifadesi çıktı! Haluk Levent detayı

AHBAP soruşturması kapsamında gözaltına alınan BABALA TV'nin sahibi Oğuzhan Uğur tutuklandı. Oğuzhan Uğur'un savcılık ifadesi de ortaya çıktı. Oğuzhan Uğur, sorgusunda Haluk Levent ile ilgili şüpheleri olduğunu ve süreçten rahatsız olup iletişimi kestiğini anlattı.

Abone ol

Ahbap Derneği'ne yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınarak, tutuklanan Oğuzhan Uğur'un savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı. Oğuzhan Uğur ifadesinde, "2023 deprem döneminde yurtdışından bağış yapmak isteyenleri özellikle AFAD'a yönlendiriyorduk. Zira gönderilecek paraların yasa dışı vb. olabileceği ihtimalini gözetiyorduk. Kendi şirketlerimiz veya şahsi hesaplarımız üzerinden herhangi bir bağış toplamadık. Bunun yasal olmadığını biliyorduk" ifadelerini kullandı.

ŞÜPHELENDİM İLETİŞİMİ KESTİM
Haluk Levent ile yakın bir çalışma içinde olmadığını belirten Oğuzhan Uğur, ünlü sanatçıya yönelik şüphelerini de şöyle aktardı:
-Gazeteci arkadaşım Cansu Şimşek beni aradı. Kendisi Haluk Levent ile ilgili çeşitli şüpheleri bulunduğunu, süreçten rahatsız olduğunu ve konunun üzerine gidebilmek için belge aradığını söyledi. O dönemde Haluk Levent açıkçası yardımsever ve bir nevi 'kahraman' olarak görülen bir insandı. Herhangi bir belge olmaksızın konunun üzerine gitmek mümkün değildi. Ben de kendisine bir süredir Haluk Levent ile görüşmediğimi söyledim ve açıkçası beklemeye başladık.

-Benim için esas kırılma noktası, gazeteci arkadaşımdan duyduğum hususlarla ilgiliydi. Haluk Levent hakkında çeşitli dedikodular duymaktaydım. Ancak benzer bir durumu bizzat kendim yaşayınca kendisiyle iletişimimi kestim. Bu, Haluk Levent ile aramızdaki kişisel bir konuydu".

45 MİLYON LİRA SORULDU
45 milyon liralık ödemeler hakkında konuşan Uğur, "Babala TV şirketine, Gain Medya Anonim Şirketi tarafından çeşitli parçalar halinde toplam 45 milyon TL tutarındaki ödemeler, 'PİNÇ' ve 'Mevzular Açık Mikrofon' isimli programların hakedişlerine ilişkindir" ifadelerini kullandı.

"BABALA TV ADINA ALDIK"
Emin Altuğ Özkan'a yapılan 25 milyon liralık ödeme hakkında konuşan Uğur, "Biz Gain Medya ile yaptığımız anlaşma kapsamında yaklaşık 13 milyon TL tutarında peşin ödeme aldık. Devamında, kalan kısmı karşılamak amacıyla kredi çektik ve Çekmeköy Ömerli'deki taşınmazı şahıslarımız adına alamadığımız için Babala TV adına satın alabildik. Yeterli hesap bakiyesi olmadığı yönündeki bilirkişi tespiti doğru değildir" dedi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
İsmail Yüksek'in kayınpederi arıza çıkardı! "Bu evlilik geçersizdir" sözleri gündeme bomba gibi düştü
Foto Galeri İsmail Yüksek'in kayınpederi arıza çıkardı! "Bu evlilik geçersizdir" sözleri gündeme bomba gibi düştü Galeriye Gözat