BIST 10.083
DOLAR 32,38
EURO 34,80
ALTIN 2.442,22
HABER /  EKONOMİ

TÜSİAD yeni patronunu seçti!

TÜSİAD Başkan adaylığında Sütaş Yönetim Kurulu Başkanlı Muharrem Yılmaz ismi üzerinde anlaşmaya varıldı

Abone ol

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) Konseyi, Sütaş Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz'ın başkanlığı konusunda mutabakat sağladı. Yılmaz konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "TÜSİAD Yönetim Kurulu'na daha çok var, hayırlısı olsun" dedi.

BOYNER BAŞKANLIĞI BIRAKIYOR
TÜSİAD eski başkanlarının ve Yüksek İstişare Konseyi üyelerinin oluşturduğu TÜSİAD Başkanlar Konseyi yeni başkan adayını belirlemek için bugün Taksim’deki merkezde toplandı. Dinlenmeye karşı özel önlem alınan toplantıda Muharrem Yılmaz öne çıkan isimlerden biriydi. TÜSİAD’ın halihazırdaki başkanı Ümit Boyner, ocak ayında yapılacak genel kurulda başkanlığı bırakacak.

Başkanlığını geçen yıl, Başkanlar Konseyi'nden gelen rica nedeniyle bir yıl daha üstlenen Ümit Boyner, görevi için 'ateşten gömlek' tanımını kullanmıştı.

MUHARREM YILMAZ KİMDİR?

İş dünyasının en faal isimlerinden biri olan Muharrem Yılmaz, 2 Ağustos 1957’de Bursa’da doğdu. Orta öğrenimini Galatasaray Lisesi’nde tamamlayan Yılmaz, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Fakültesi’nden mezun oldu. Babası Sadık Yılmaz’ın kurduğu Sütaş’ta üniversitede okurken çalışmaya başladı. 1989’da şirketin genel müdürü oldu. Yılmaz, babasının 2005 yılında vefat etmesinin ardından şirketin yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi. Muharrem Yılmaz, iş dünyası örgütlerinde oldukça faal bir isim.